Разходи за стълбище от стъкло

Стъклото е популярен, дори доста изключителен продукт, който може да се използва за стълбищни парапети. В същото време трябва да се направи разграничение между различни очила. Тъй като стъклото е толкова популярно за стълбището, все повече хора се интересуват от разходите си. Дори ако ви даваме следната информация - наистина еднократни отговори на цената на стъкло, направени от стъкло, не съществуват.

Дизайн за парапет или стъкло

Преди да можете да говорите за разходите, конструкцията на парапета на стълбите е от решаващо значение. Тъй като стъклото може да се използва като свободностоящи парапети или като пълнеж на парапети. Това води до напълно различни разходи:

 • Също така прочетете - цената на стълбище
 • Също така прочетете - цветът за парапета на стълбите
 • Прочетете също - счупване на стъклото за празна
 • Текущо стъклено парапет (без стойка и рамка от други материали)
 • Парапети от алуминий или друг лек метал със стъклен пълнеж
 • Парапети от неръждаема стомана със стъклен пълнеж
 • Парапети от дърво със стъклен пълнеж
 • притиснат, залепен или завинтен стъклен пълнеж

Стъкло с параграфираща рамка - зависи от материала

Ако вземете цените само за закрит стълбищни парапети, може бързо да откриете, че има между различни гори и дървени материали, но също така между лекия метал, неръждаема стомана или огромен масивен ценови разлики. Разбира се, тези ценови разлики също засягат текущата парапет на метра със стъкло.

Изискванията за стъклото

Освен това идват изискванията за самото стъкло. Това би било първата дебелина на стъклото. Трябва да бъде най-малко 10 в Германия в Германия, както и е задължително композитно стъкло за сигурност (VSG). В режийната област дори може да се използва още по-силни очила.

Индивидуални идеи за стъклото за парапета

В допълнение, сега има и специални желания и изисквания за стъклото, което се отнася до неговите свойства:

 • ясен
 • оцветена
 • Сатен

Оцветени или. наситен или само фолиран

Резултат от различните цени, например между наистина оцветени и само с тониращо стъкло. По същия начин, сатинизацията в стъклото може да бъде включена или да се състои от по-евтин филм.

Техники за закрепване също влияят на разходите

Ако сега остава различните методи за фиксиране, дори разликите трябва да бъдат приети тук на цената. Класическите крепежни елементи от стъкло се извършват чрез дупки, които са завинтени с държачи. Но чистите стъклени повърхности стават все по-популярни без рамка от друг материал. Стъклените сърф се залепват тук със стъклено лепило, отгоре, перилата често се прикрепя от друг материал за по-добро стабилизиране на стъклото.

Груби разходи за стълбищни парапети или със стъкло

По принцип може да се види, че трябва да се определят разходите за стълбище с най-малко 300 евро за текущи метра, по-реалистични, а цени между 400 и 700 евро. В допълнение, има и други допълнителни оборудване, като например интегрирано LED осветление.

Съвети и трикове Цената на стъклото е доста висока. Може би в интериора, трябва да сравните цените с висококачествено акрилно стъкло. Това също има своите разходи, но е доста по-евтино. В допълнение, има значително по-нисък риск от счупване. Вътре, метеорологичните условия (температурни колебания, UV лъчение) играят по-малка роля.