пълзящ, каза и сътрудничество.: Кога може да бъде бебето ми нещо?

През първата година малките научават много.

- Моите малки убийства от седмици - и твоя?"Конкурсът сред майките е огромен. Никъде другаде е толкова посочено, колкото при обхождащите групи. Всяко движение, всяко ново развитие на бебето е незабавно предадено на всички останали майки. И въпросите: Трябва ли бебето ми да може да го направи? Нормално ли е, че все още не е пълзящ, въпреки че е дори месец по-стар от малкия майка xy?

В такива случаи диша дълбоко дълбоко, усмихва се помпосната мама и забравят това много бързо. Бебетата са много различни в тяхното развитие. Някои пълзят много рано, други са по-склонни да говорят за това. Не е нужно да се притеснявате, ако детето ви е малко по-късно от други.

Ние ви даваме преглед на различните фази на бебето и ви кажете кога да се очаква.

Това може да бъде бебе много рано: вземете

Само в света и наистина силен: новородените атаки изненадващо стегнати, когато пръстите на мама се случват наблизо. Но толкова малко след раждането, това е повече от рефлекс като действително увлечение.

През първите четири месеца бебето научава след това за насочване. С четири, пет месеца нещата могат да се променят от една ръка към другата или да поставят цялата ръка точно в устата.

От деветия месец бебетата са постепенно квалифицирани и могат да вземат малки неща, например камъни. Сега те също го създават, неща от кофа, купа и т.н. вадя.

Открийте света: повдигнете главата

Това е доста бързо: вече към края на втория месец много деца могат да вдигнат главите си до 45 градусов ъгъл, когато лежат на стомаха. Цялото нещо е малко треперещо, но отива за кратък момент.

Така че можете да видите колкото се може повече от света, бебетата практикуват трудолюбиви, докато не могат, на възраст от четири до шест месеца, могат да контролират главата, но цялото горно тяло с помощта на ръцете.

Сега ще бъде силен: Първите звуци

"Ах" и "о", че бебетата имат много шум върху него и практикуват по пътя от втория месец. Въпреки това, докато първата десна дума, известно време преминава.

След първите гласни, децата от четвъртия пети месец правят голяма стъпка в развитието на речта си. Те тестват интензивно, променят силата на звука и реагират повече на всичко мама и татко, за да им кажат.

Промяна на перспективата: Кога може да се търкаля бебето?

Бебетата се стрелят като игра и винаги са активни. В някакъв момент между четвъртия и шест месеца те могат да се търкалят на сайта. Докато се търкаляте върху стомаха и обратно, но все още малко време. Най-рано от седмия, осми месец, вашето бебе също създава това.

Провеждане на упражнения: Седнал сам

Достатъчно силна, за да остане сама, бебетата имат около осмия месец. Въпреки това, отнема известно време, докато не можете да запазите баланса си. Ето защо детето ви изгражда мек пейзаж, в който той не нарушава, когато падне.

Не е така: не разбирам

Дори ако бебетата не могат да направят правилно, те разбират повече, отколкото мислим. Думата "не", например, те разбират по звука и неотложността на гласуването вече от пет, шест месеца. Ето защо обръщате внимание само на ясно, ако не искате детето ви да прави нещо конкретно или не. Цялата редишава би била твърде много.

От девет месеца не може да стигне до кратки обяснения. Подходяща за изражението на лицето думата "не". Не е нужно да се страхувате от потомството, но не трябва да се усмихвате, когато забравате. Това обърква само.

Бебето е мобилно: уплътнения, пълзене

На предмишниците основно излизат - в целия апартамент. От около девет месеца децата стават по-мобилни и печати през района. В повечето от тях, от десетия месец, пълзенето се развива, други оставят тази стъпка и отиват директно, за да избягат няколко месеца по-късно.

Издърпайте и стойте

Към края на първата година трябва да видите, че нищо не може да попадне толкова лесно в апартамента ви. Сега малките дръпнат високо, което идва на път. Столове, маси, шкафове.

В началото тя се усилва след ставане. Показва детето ви, тъй като се връща към земята с помощта на коленете.

Бебетата започват: бягане

Някои деца се движат на първия си рожден ден, други само с една и половина години. Особено в тази фаза, развитието на детето на детето е много различно. Въпреки че потомството ви принадлежи към покойната група, тя със сигурност ще направи първите тестове на ръката или ще се движат по таблици и дивана. Първите безплатни стъпки идват, когато е време.

Първи думи: мама и татко казват

Първата "мама" или "баща е може би най-красивият момент в живота на родителите. Копнеж, чакайте веднага щом бебето да даде първите звуци. Но преди десетия месец не трябва да го очаквате. Много деца започват още по-късно да говорят цели думи. И дори след това, отнема известно време, докато наистина означаваше с мама само вие, а не всяка жена.

Винаги помнете, че фазите на развитие са доста индивидуални за всяко бебе. Не позволявайте да бъдете неуредени от лоши коментари от другите.

Източници и информация за развитието на бебетата:

  • Onmeda.де
  • Федерален център за здравно просветление (BZGA)
  • Berufsverband Der Детските и младежите изискват e.В.

Това може да ви интересува:

Тези неща учат децата в децата - и така можете да им помогнете
От първата усмивка за пълзене: развитието на вашето бебе
Бебешки първите думи: 5 съвета, за да говорите просто да играете