Премахване на драскотини върху мивката от неръждаема стомана

Едва ли нещо е толкова идеално за кухнята, колкото неръждаема стомана. Повърхността е хигиенична и доста здрава. Драскотините обаче могат трайно да съсипят тази красива, елегантна повърхност. С няколко малки трика и трика обаче драскотините могат да бъдат премахнати от красивата мивка от неръждаема стомана. Тук ще ви покажем как да го направите.

Тежест на щетите

Тежестта и дълбочината на драскотината ще определят най-добрия метод за ремонт. Много прости малки драскотини често могат да бъдат отстранени с малко олио за готвене и мека кърпа или хартиена кърпа. Но разбира се рядко е толкова просто.

  • Масло за готвене и хартиени кърпи
  • Полирайте паста с мека кърпа или гъба
  • Абразивен плат с различни размери на зърната
нашата препоръка

BLANCO полски | Продукти за почистване и грижа за мивки от неръждаема стомана | 150мл туба | 511895
12,39 EUR Към продукта

Полска и мускулна свинска мас

Полиращата паста се предлага в тръби за неръждаема стомана. Това се втрива върху повреденото място с памучен плат. Полирането обаче може да отнеме известно време и в зависимост от тежестта на драскотината да причини мускулна болезненост. Ако имате полираща машина за колата си, трябва да я използвате и за кухненската мивка с мека полираща плоча.

Пясък и гладка

Последният метод за сериозно надраскване е абразивната кърпа. Ако работите с абразивна кърпа, трябва да пускате малко чиста вода през третираната зона от време на време. Започнете с 120 или 150 песъчинки за повърхността на мивката. Ако драскотината вече не се вижда, можете да преминете през следващите стъпки с по-фина абразивна кърпа. Ако имате, трябва да завършите с лака, споменат по-горе. В противен случай можете да използвате и много фина кърпа за полиране.

оцет

Някои съвети препоръчват оцет за изглаждане на драскотини. Препоръчва се да накиснете стара кърпа за чай в оцет и да я оставите в мивката за една нощ. Но с евтина мивка или по-тежки драскотини, оцетът прониква в материала и причинява силни петна от ръжда за няколко часа.

нашата препоръка

CARASIP неръждаема стомана и хром лак вкл. Защита от окисление, лак, полираща паста 150мл
12,69 EUR Към продукта Съвети и трикове Не е задължително да купувате лак за мивка. Много гъби за полиране на нокти са идеални за премахване на драскотини от повърхност от неръждаема стомана. Много полиращи комплекти за нокти имат четири различни нива или зърна. Започнете с най-грубата страна и след това полирайте с по-фините страни, докато финалът съвпадне с останалата част от зоната.