Драскотините в кожата отговарят на вида кожа

Видът кожа, използван главно в мебелното строителство, е гладка кожа с дъбено покритие. В повечето случаи драскотините се появяват само на повърхността и само в екстремни случаи водят до риск от пукнатини на кожата. В допълнение към гладката кожа, която е сравнително лесна за ремонт, има мек анилин, велур и велур, обработката на които е много ограничена.

Видове и свойства на кожата

Лъвският дял от кожата, използвана в мебелното строителство, се състои от гладка кожа с дъбено покритие. Освен че е нечувствителен към влага и течности, той е и изключително устойчив на драскотини. Отворените, предимно меки, анилинови кожи са много чувствителни и много по-трудни за обработка. Четирите често срещани вида кожа имат следните свойства:

  • Прочетете също - Премахване на драскотини по кожени обувки
  • Прочетете също - Премахване на драскотини от калъф за часовник
  • Прочетете също - Премахнете драскотини на стъклото на часовника

Дъбена гладка кожа

Най-широко разпространената кожа е лесно да се разпознае по струята вода, която тече. Плитките и средно дълбоки драскотини не увреждат значително кожата. Запечатаната повърхност е лесна за работа с различни помощни средства. Характеристиката на качество и качество е здравината на кожата.

Анилинова кожа

Меката анилинова кожа, известна още като напа, груба, мека или велурена, е толкова естествена, колкото е възможно за полезната кожа. Цветът се причинява от вани, които не засягат естествените повърхности. Анилиновата кожа е много чувствителна към образуването на петна и драскотини, които винаги увреждат отвореното вещество. Често от този вид кожа се прави кожена чанта.

Грешна анилинова кожа

Приготвената анилинова кожа е вид хермафродит. Защитно покритие с максимална дебелина до 0,01 милиметра без пигменти може да се нарече анилинова кожа. В случай на кожа с по-силно уплътнение, тя се нарича полуанилин. Подобно на гладката кожа, плоските драскотини могат да повлияят само на запечатването.

Ламинирана метална кожа

Bycast кожа е изработена от некачествена кожа и кожени отпадъци. Естествената кожа е ламинирана с полиуретан и представлява вид „естествена изкуствена кожа“. Премахването на драскотини е същото като правенето на пластмаса или ремонт на диван от изкуствена кожа.

Отнасяйте се към дълбоки драскотини като отварящи се отвори

Ако коженият диван трябва да бъде ремонтиран, се предлагат масла за грижа и специални продукти за грижа за кожата за гладка кожа. Премахването на драскотини е смес от полиране и масажиране. Попълването на драскотините като с кожени обувки едва ли е възможно.

Съвети и трикове Ако разпознаете нараняване, наподобяващо нарязване на кожата, трябва да предотвратите отварянето на развиващата се дупка допълнително. Специално лепило или подчинени опорни пластири предотвратяват разширяването на щетите.