Изберете скреч мазилка или мазилка за прозорци отвътре и отвън

Въпросът дали трябва да се нанесе драскотина или мазилка за прозорци е преди всичко визуално съображение. Мазилката за прозорци е като скреч мазилка, груба мазилка, чиято повърхност обаче е по-малко структурирана. Неправилната и грапава повърхност има физически предимства, които влияят на издръжливостта.

Критерии за вземане на решения

Преди измазването често възниква въпросът дали трябва да се избере гладка или груба мазилка. Мазилката за надраскване се използва широко като външна мазилка на фасадата. В интериора има и практически съображения в допълнение към оптичните критерии. Грубата мазилка за драскотини "драскотини " и може да причини ожулвания на кожата, когато тя се предава през хората.

  • Прочетете също - Може да се използва със скреч мазилка навън без никакви проблеми?
  • Прочетете също - Обработка и проектиране на скреч мазилка
  • Прочетете също - докоснете скреч мазилката с мазилка от същия тип

Мазилка за надраскване надрасква повече от мазилка за прозорец. При проектирането на структурираната повърхност, остъклената мазилка създава по-малък риск от добив. Този аргумент може да играе особено важна роля в често посещаваните стаи като стълбища и с деца като членове на домакинството. Често за тези причини са предпочитани гладки лайсна мазилка или глинена мазилка за вътрешните стени.

Изграждане на физика Предимства на грапатата повърхностна структура

Минералните мазилки развиват така наречения синтриран слой при сушене и настройка на повърхността. Това генерира повърхностно напрежение, което може да произведе пукнатини на закрито и още повече в откритата мазилка. Това е сравнимо във визуалната идея с повърхностното напрежение на водата.

По време на мазилката на надраскване този синтерован слой е "разтворен" и по този начин значително намалява чувствителността към пукнатини. Пластната мазилка също има този имот в намалени размери. Трябва да се изгладят вътре в почистването, препоръчително е винаги да оставяте лека груба структура ". Следните въпроси помагат за най-доброто решение:

  • Е мазилката извън докосвите зони от хора (отвън)?
  • Имате ли деца в домакинството, които могат да се наранят по вътрешните стени??
  • Естетичният усет има тенденция да има по-гладки или по-груби повърхности?
  • Трябва ли външната мазилка да бъде оцветена или боядисана?
  • Ако се желае по-равномерна структура (мазилка за надраскване) или променлив вид (мазилка за прозорци)?
Съвети и трикове Мазилката за надраскване често изглежда визуално по-спокойна от стъклената мазилка поради нейната равномерност. Ако нанесете мазилка за надраскване, можете да използвате това свойство като основа за обработка, ако няма други критерии за решение.