Боядисвайте креативно стена и как да го направите

Ако искате да имате нови цветове във вашия апартамент, защо да не нарисувате креативно стена, вместо просто да проектирате стените в един цвят? Креативният дизайн на стената може да създаде изцяло нова атмосфера в стаята.

Модели на ивици и други идеи за креативен дизайн на стени

Не винаги трябва да е ясно. Днес има толкова много възможности за различни цветови тонове, тяхната комбинация и ефективен дизайн на стената. Освен това различните техники на боядисване осигуряват безпрецедентно разнообразие в съвременния дизайн на стени. Ето някои от опциите:

  • Прочетете също - Боядисване на стената в златисто
  • Прочетете също - боядисайте стената и маскирайте пробата
  • Прочетете също - Частично боядисване на стена
  • Създайте шаблон с прави линии
  • дизайнът на стената с различна интензивност на цветовете
  • Създайте диамантен шаблон или абстрактен геометричен дизайн
  • използвайте различни техники за рисуване, за да създадете текстури на стената
  • Направете модели с шаблони
  • Начертайте контури и след това оцветете по-късно

Към многото възможности за творческо боядисване на стена

Не е задължително да купувате декоративни предмети, за да получите интересен дизайн на стената с цвят. С прости, но уникални шарки, структурни цветове или различни техники на боядисване можете да проектирате стена напълно индивидуално. Например можете първо да боядисате стената с основен цвят в желания от вас цвят и след това да нарисувате ивици в подобен или напълно различен цвят. По същия начин можете да нарисувате желания шаблон върху основен цвят със самостоятелно направени шаблони или да го боядисате с пулверизатор.

Наблягайте ефективно на моделите с контури

Друг впечатляващ вариант е, че не само рисувате различни шарки, но и създавате определена пластичност, като създавате контури със структурни цветове или други средства. Текстури могат да се създават и със самата боя, например с различни техники на рисуване като гъба или плат, които могат да създадат интересни ефекти върху все още мократа боя.

Работа с шаблони и изработване на шарки

Модели могат да се правят и с шаблони. В специализирани магазини можете да вземете шаблони с красиви шарки, които да прехвърлите на стената в един или повече цветове. Друга възможност е да направите сами шаблон от строителна хартия или подобен материал, да го прикрепите към стената и след това да го боядисате. Това работи най-добре, ако предварително сте боядисали стената с основен цвят.