Направете креда боя устойчива на атмосферни влияния и защита срещу влага

Модерната боя с креда създава привлекателно и копринено цветно изображение. Това се дължи на естествените цветни пигменти, които съдържа. Боята с креда е чувствителна към влага и винаги трябва да бъде защитена отвън, а понякога и отвътре. Той може да бъде направен устойчив на влага и атмосферни влияния, без да губи своя характер.

Лаковете карат креда да блести

Боята с креда създава уникален копринен тен на стената. Боята, която е чувствителна към влага и съответно влиянието на атмосферните влияния, може да бъде защитена с уплътнение. Това е от съществено значение на открито и се препоръчва на закрито, като бани и кухни.

Разбира се, почти всеки прозрачен лак може да бъде нанесен, за да предпази естествените цветни пигменти от измиване. В повечето случаи автентичният ефект на тебеширната боя се губи за съжаление. Повърхностите започват да блестят и "топлият " ефект на покритието се намалява. Ефектът е подобен на хидроизолацията на картина върху платно. „Естественият“ външен вид изчезва.

Алтернатива на лака се нарича восък

Запечатващият восък е най-добрата алтернатива за запазване на автентичността на боята с креда възможно най-добре. Трябва да се вземат предвид следните две явни свойства:

  • Приложението изисква много труд и време. Восъчните слоеве трябва да се нанасят много тънко в продължение на няколко дни с време на изсъхване най-малко 24 часа.
  • Восъкът запечатва срещу умерена употреба. Той не винаги издържа на времето във външната зона с периодични дъждове и продължителни метеорологични условия.
  • Печатът трябва да се обновява на всеки три месеца.
  • Восъчната тебеширна боя трябва да се обработва с бял спирт, за да се отстрани.

Лакове и специални продукти

Ако бюджетът позволява и по-големи разходи, могат да се изберат скъпи уплътнители, които запазват матовия и копринен цветен ефект на креда с трайността на лаковете.

В магазините за боядисване се предлагат специални лакове и восъци, които почти не променят ефекта на гланц. За външни площи обаче тези продукти могат да доведат до високи разходи, ако по-големи площи са запечатани.

Още по-скъпо става, ако са избрани висококачествени пломби от продуктовата област на артикулите. Специален лак с матов уплътнение всъщност е проектиран на снимки и създаване на по-големи мебели и стенни повърхности.

Съвети и трикове за среднопрегнати открити райони без директно въздействие на валежите, например под мечтателите, можете да използвате домашно отстраняване на пръскане за коса за запечатване.