Боядисвайте кръгове декоративно и точно

Кръговете са гъвкав инструмент за дизайн, който може да се използва за създаване на атрактивни и оживени декорации по стените. Налични са няколко инструмента, които ще ви помогнат да нарисувате прецизно кръгове и да постигнете чисти ръбове и ръбове. Декоративният ефект се влияе значително от контраста между кръговете и основния цвят и околната площ.

Общи декорации с кръгове и части от кръгове

Кръговете могат да се използват като отделни елементи или в групи. Подобно на триъгълниците, няколко кръга могат да бъдат обединени, за да образуват геометрични шарки. Следните декори са популярни:

  • Прочетете също - ъглите могат да бъдат боядисани точно без маскиране
  • Прочетете също - Рисувайте ръбове прави, прецизно и спретнато, без маскиране
  • Прочетете също - Съвети за боядисване на апартамент
  • Единични кръгове със същия размер с различен цвят от основния цвят на стената
  • Единични кръгове със същия размер в основния цвят с по-светъл или по-тъмен основен тон
  • Преплетени кръгове
  • Кръгови групировки във вериги, облаци или "мехурчета" - форма
  • Кръгове с различни размери
  • Полумесец и неправилно боядисани кръгове
  • Отворени кръгове и сърпове

Методи за скициране на кръгове

За да можете да рисувате мотиви на кръгли стени, могат да се използват няколко метода за изчертаване на насоките.

Купата, чиниите и капаците на гърнето могат да бъдат идеалните помощници за повтарящи се размери.
Малки кръгове с диаметър около десет сантиметра са лесни за създаване с конвенционалните училищни кръгове

Миниатюра, около която е увит низ, помага за кръгове с различни размери. Разстоянието от желания радиус се създава от дължината на струната, в края на която се заплита молив.

Картонените шаблони са най-доброто решение за прецизна и бърза работа и за много кръгове. Можете също така да запазите стъпката на предварително маркиране и да я използвате директно като помощно средство за четкане.

Боядисвайте краищата на кръга

Маскираща лента от креп се предлага в по-еластични варианти. Тази лента може да се "изтегли" на по-малки участъци. По този начин маркировките на кръговете могат да бъдат залепени на отделни парчета с дължина от два до три сантиметра.

"Запечатването " на маскиращата лента също е полезно. За това върху краищата на лентата се нанася тънка мъниста от цвета, с която кръгът или пръстенът ще бъдат боядисани по-късно. След изсъхване този цвят "запечатва " креп краищата.

Перфектните ръбове могат да бъдат боядисани с шаблони. Шаблоните обаче трябва да бъдат направени от твърд и твърд картон, който не разтваря подобни на каучук и става мек поради нанасянето на боя, дори и да се намокри.

Съвети и трикове Можете да използвате кръгове, за да създадете различни специални оптични ефекти. Границите, направени от кръгове или вертикални редове, са декоративен вариант.