Топка бръмбар в стари сгради - какво помага срещу него

В старите сгради понякога трябва да се борите с паразити. Дървесни червеи, мравки, всичко това може да се случи. Кръглият бръмбар е друг паразит, който обича да живее в стари сгради. Целевите мерки помагат срещу заразяването.

Бръмбарът топка

Кълбовидният бръмбар обича да живее на влажни, топли и тъмни места. В къщите с дървен материал кръглите, тъмночервени до черни бръмбари обичат да остават в отделенията. Тъй като бръмбарът е начективен, той често не се забелязва от години на жителите на къщата, обикновено само в обновяването, където са поставени или измъчвани стени и тавани. Тогава животните изчезват - не е хубава гледка.

  • Също така четете - резервна изолация в старата сграда
  • Прочетете също - свържете старата сграда с нова сграда
  • Също прочетете - изолация на периметъра в старата сграда

Кои проблеми причиняват топката Beetle

Глобуларният бръмбар се хранят от прах, сушени растителни влакна, вълна, коса и от време на време от гнило дърво. Ето защо, в нова сграда, не можете да намерите, просто няма достатъчно храна. В стара сграда, където зад ламперията може да има стара мишка, гнездо на оса виси на гредите на покрива, дървото на някои греди вече не е съвсем правилно или отделенията, пълни със слама, са отворили празнина, топката бръмбар се чувства много добре.

Ако имате топката бръмбар в къщата, той ще влезе в апартамента ви по някое време. Там той се приближава до храната, а пластмасовите опаковки също не са в безопасност от него. Хората не трябва да ядат изпражненията, покривките за кукли и храненето. Следователно заразената храна е неизползваема.

Контрол на вредителите

За да контролирате топката бръмбар, трябва да потърсите съвет от професионалист. Възможно е да се отървете от бръмбара със сухи или течни контактни инсектициди на правилните места. В случай на тежко заразяване обаче обикновено се изисква унищожаване.

Можете да предотвратите разпространението на бръмбара-топка твърде много, като се уверите, че къщата е възможно най-суха и не е твърде топла. Редовната вентилация помага (и предотвратява образуването на мухъл), но слабите места в санитарната зона също трябва да бъдат отстранени. Водата, която попада в рамката през непропускливия под, не само дава на топчето бръмбар местообитание, но и уврежда структурата на сградата.