Лесно премахване на петна от писалки

Петната с химикалки са упорити петна, които обикновено трябва да се противодействат с химикали. Но не е необходимо да купувате специални химикали за това - гарантирано ще имате такива химически вещества у дома, които се използват за разтваряне на петна от писалки.

Домашни средства за петна от писалки

  • Лак за коса
  • Алкохол за разтривки
  • лакочистител
  • Почистващ препарат за четки
  • Прочетете също - премахнете много лесно петна от мляко
  • Прочетете също - Лесно премахване на петна
  • Прочетете също - Лесно премахнете петната от сперма

Какво е общото между тези продукти?? Всички те съдържат разтворители! Това ще разтвори изсъхналите частици боя, а също и съдържанието на смола. Тогава те трябва само да бъдат изсмукани от тъканта.

Внимавайте с цветно пране или евтини дънки! Разтворителите могат не само да разтворят цвета на химикалката, но и този на вашето облекло. Затова трябва предварително да тествате подгъв от вътрешната страна, за да видите дали цветът на вашия текстил може да издържи на обработката. Ако не, можете да опитате домашно лекарство без разтворител, като например

  • Паста за зъби (разтрийте петното, оставете да действа, изплакнете - готово)
  • Лимонена киселина или оцетна есенция (както и паста за зъби)
  • Мляко (накиснете в него за една нощ, измийте готово)

Инструкции за премахване на петна от писалки с лак за коса, втриване на алкохол или друг от посочените агенти

1. Нанесете препарат

Напръскайте лак за коса върху петънцето или поставете върху него няколко капки спирт, препарат за почистване на нокти или почистващ препарат за четки. Оставете лекарството да действа пет минути.

2. Даб

След това намажете петното с абсорбираща кърпа. С това трябва да можете да изсмуквате остатъците от боята. Ако е необходимо, нанесете повече препарат и продължете да мажете, докато петното изчезне.

3. Измийте

Накрая изплакнете дрехите си с топла течаща вода и след това ги поставете в пералнята.

Ако не е парче дреха, а килим или мека мебел, която е била замърсена, почистете обилно повърхността с вода и малко подходящ препарат или подходящ препарат след третиране на петното и попийте течността с кърпи. Най-доброто нещо би било мокро почистване за целия килим или. дивана, за да се предотврати образуването на ръбове.

Писални петна по стената

Ако вашите малки са се увековечили на стената на хола, това също не е драма: Просто поставете един от гореспоменатите почистващи препарати на основата на разтворител върху петното, оставете го да подейства за момент и го избършете с влажна кърпа.
Внимавайте с цветни тапети или боя за стени! Първо проверете тук на невидимо място дали боята за стена ще оцелее след лечението.