Правилно нанесете мазилка от синтетична смола с добри свойства

Мазилката от синтетична смола често се нарича дисперсионна мазилка. Това е здрав и силно еластичен материал, който предлага множество предимства пред други процеси. Има различни варианти на материала, всеки с различни свойства. Синтетичната смола се предлага като мазилка за триене, като мазилка за надраскване, а също и като мазилка за ролки и четки. Материалът може да бъде обработен доста лесно, защото е много гъвкав.

Свойства и предимства на мазилката от синтетична смола

Ако използвате мазилка от синтетична смола, рискът от лющене или напукване е много по-малък, отколкото при други тъкани, особено ако основата е деформирана поради влага или силни температурни колебания. Има много стабилна връзка между мазилката от синтетична смола и съответния субстрат. В допълнение, мазилката от синтетична смола има следните добри свойства:

  • Прочетете също - нанесете термомазилка като топлоизолационен материал
  • Прочетете също - Как да премахнете правилно мазилката от синтетична смола в няколко стъпки
  • Прочетете също - Нанесете гладка мазилка за гладки стени
  • Мазилката от синтетична смола е водоотблъскваща и следователно относително устойчива на атмосферни влияния.
  • Материалът се втвърдява много по-бързо, отколкото например минералната мазилка.
  • Освен това материалът може да се нанесе в по-тънък слой от другите видове мазилки.

Има обаче и няколко недостатъка: Паропропускливостта на дисперсионната мазилка е значително по-ниска от тази на другите материали. Освен това податливостта към гъбична атака може да бъде малко по-висока.

Мазилката от синтетична смола е много лесна за обработка или. Инструктирайте

Мазилката от синтетична смола е готов за употреба продукт, който се смесва само с малко вода. Въпреки това, както при повечето други видове мазилки, трябва да имате предвид, че материалът не трябва да се обработва при температури под пет градуса по Целзий, които са твърде ниски. Освен това субстратът трябва да е без пукнатини, сух и без плесен или гъбички. Нанася се ръчно с мистрия и плувки, точно както други материали от този тип. В някои случаи може дори да е възможно нанасянето на мазилката с пулверизационна машина. С малко ръчно умение можете да нанесете мазилката много добре и дори да постигнете артистичен дизайн на повърхността. Това обаче важи само ако подземната повърхност не създава проблеми.

Относно стъпките за обработка на този материал

Първо нанесете мазилката от синтетична смола с гладка мистрия без ръжда (11,29 евро на Amazon *) и след това я издърпайте до дебелината на зърната. След това можете да натриете измазаната повърхност с дървена дъска или плувка и да приложите желания модел. Между другото, материалите се предлагат в много различни цветове както за вътрешни, така и за външни повърхности.