Изкуствената кожа се рони, става чуплива и се лющи

За съжаление, при сериозна оценка не може да има друго преценка освен изкуствената кожа, която се рони, вече не може да бъде спасена. Повърхността е направена от пластмаса, която съдържа пластификатори. Тези съставки избягват с времето и позволяват на пластмасата да се върне към първоначалната си твърда консистенция. Запечатването може да забави процеса.

Най-горният слой ще се втвърди с времето

Изкуствената кожа се състои от, обикновено текстилен, носещ слой, върху който е нанесен покривен слой от поливинилхлорид (PVC) или полиуретан (PU). Тези пластмаси са твърди като дъска в първоначалното си състояние. Химическите пластификатори придават на този слой пластичност и еластичност. Тези вещества изтичат повече или по-бързо с течение на времето и ограничават срока на годност и експлоатационния живот.

  • Прочетете още - Диванът от синтетична кожа се отлепва и става крехък и ронлив
  • Прочетете още - Прясно лакиране на изкуствена кожа за постоянно
  • Прочетете още - Диванът от изкуствена кожа изисква малко поддръжка

Когато определено количество пластификатор изтече, горният слой става крехък. Колкото по-ниско е напрежението на повърхността, толкова по-рано изкуствената кожа започва да се руши. Това е счупване на твърдия горен слой. В зависимост от формата на капака и интензивността на използване на еластичността, лющенето може да възникне едновременно или с кратко забавяне.

Използвайте като подструктура и уплътнение

Ако вече е започнало пилинг или ронене, покривката на диван от изкуствена кожа вече не може да бъде спасена. Възможно е ново покритие, което се залепва върху цялата повърхност и покрива съществуващите повърхности и го използва като опорна повърхност. Това може умело и с подходящи материали да избегне трайното разтваряне на дивана.

Грижата за дивана от синтетична кожа може да забави изпаряването на омекотителите. Специални уплътнители покриват повърхността с херметичен филм и предотвратяват изтичането му за определен период от време.

Отделни линии на скъсване, които карат краищата да се ронят поради изтъркване, могат да бъдат фиксирани със синтетична кожа или лепила. Ако след това диванът се използва само с хвърляне, разпадането може да бъде допълнително забавено. След началото на разпадането, бъдещи периоди на употреба от повече от една година са възможни само в изключителни случаи.

Съвети и трикове Ако вашата изкуствена кожа се разпада, трябва незабавно да предприемете контрамерки, особено ако в домакинството ви има деца или домашни любимци. "Трохите" са направени от пластмаса и съответстват на вдишани или погълнати през устата частици, които съответстват на тези на пластмасовите бутилки и торбички за пазаруване.