Изкуствен шисти за фасадата: Какви са предимствата?

Фасадите от шисти в никакъв случай не са на мода, а напротив: В определени области те са дори особено популярни, дори в нови сгради или като продукт на цялостен ремонт. От няколко десетилетия скъпият натурален продукт е придружен от евтина алтернатива, която също привлича собствениците на жилища, чийто бюджет е доста умерен.

Какво говори за фасада от изкуствен шисти?

Разбира се, можете просто да измажете и боядисате фасадата си, но това вероятно не е достатъчно за вас. Те предпочитат нещо специално, панел, който изглежда елегантно и издържа дълго време.

  • Прочетете също - Полагане на изкуствен шисти - добра идея?
  • Прочетете също - цени за фасадни панели
  • Прочетете също - Пластмасова тръба за отопление: какви са предимствата?

Нека да разгледаме предимствата, които изкуственият шисти може да ви предложи на фасадата. Те вече убедиха много хора да получат поне оферта от специализирана компания:

  • относително автентичен вид на шисти
  • ниско мъртво тегло
  • Закрепването вече е предварително изрязано
  • за вентилирани фасади
  • хомогенен на цвят
  • дългосрочна защита от атмосферни влияния
  • много по-евтини от истински шисти

Защо изкуствената фасадна фасада трябва да се вентилира отзад?

Нека вземем ключовата дума »вентилирана фасада« в този момент. Името се появява през цялото време във връзка с изкуствена плоча за външната стена и има основателна причина за това.

Ако изкуственият шисти лежеше директно върху фасадата, това сериозно би ограничило дишането на стените. Резултатът: натрупване на конденз и най-вероятно също растеж на плесени.

Ето защо експертите прикрепват изкуствената плоча към подструктура, която позволява на въздуха да циркулира между облицовката и стената. По този начин се пренася влагата и външните ви стени остават хубави и сухи.

Има и недостатъци на облицовката от изкуствен шисти?

При по-внимателно разглеждане изкуственият шисти може да се разграничи от естествения шисти. Изкуствено произведените плочи са забележително хомогенни, докато при естествените шисти могат да се видят множество разлики.

Истинската шисти също е по-трайна от изкуствената. Значително по-ниската цена обаче компенсира тези недостатъци: Много собственици на жилища могат дори да си позволят облицовка от шисти просто поради по-ниските разходи.

Съвети и трикове Изкуственият шисти за фасадата всъщност се предлага и под формата на "направи си сам комплекти". Отделните панели са удобни и подготвени по такъв начин, че да могат лесно да бъдат прикрепени към основата. От друга страна, естественият шисти е много по-труден за работа.