Пластмасови дъски - трайна алтернатива на дървото

В нашите географски ширини дървото е доста неподходящо за използване на открито в дългосрочен план, тъй като не само гние, но и е много хлъзгаво, когато е влажно. Пластмасовите подови дъски за вътрешни дворове и балкони са дълготрайна алтернатива.

Проектирайте тераса за вечността

Много домашни майстори биха искали да използват дърво като покритие за тераса. Но недостатъците на истинското дърво са разнообразни, освен понякога високата цена. След около десет години терасата вече ще се разтвори, ако сте избрали евтин вид дърво.

  • Прочетете също - фасадна облицовка от дърво
  • Прочетете също - Премахнете дъските, когато не е възможна друга алтернатива
  • Прочетете също - дъските за подове скърцат и скърцат все повече

Алтернатива са тропическите гори, които са скъпо удоволствие не само по отношение на цената, но и по отношение на екологичния им баланс. Въпреки тези два неблагоприятни аспекта, тези гори също не издържат цял ​​живот.

Така че използването на пластмасовата дъска остава полезна алтернатива, също и по отношение на цената. Особено след като сегашните качества на пластмасовите дъски отдавна са престанали да стават сиви или чупливи поради слънчевите лъчи.

Много пластмасови дъски са направени от настъргана пластмаса, първоначално получена от стари пластмасови части. Това рециклиране прави терасовият под от пластмаса наистина зелена алтернатива, дори за любителите на природата. Тъй като екологичният баланс на тези дъски е просто непобедим.

Пластмасови дъски неочаквано евтини

Можете да получите качествена пластмасова настилка за терасата за около пет евро на течащ метър. Стандартните дължини на пластмасовите плоскости също са предимство. Дъски с дължина до шест метра се предлагат в магазините почти навсякъде.

Различните дължини на дъските не са толкова различни по цена, както неминуемо трябва да бъде случаят с отглежданата дървесина. Следователно, човек трябва да измерва прецизно и евентуално да регулира терасата според най-евтините налични дължини.

Не се заплащат допълнителни такси в обичайните стандартни цветове. Пластмасовата дъска обикновено е грубо гофрирана от едната страна, докато е фино гофрирана от другата страна.

В зависимост от вашия вкус можете да изберете колко силна трябва да бъде гофрирането. Някои доставчици обаче доставят и дъски, които са напълно гладки поне от едната страна.

Съвети и трикове За подовите настилки в перално помещение или на страничен вход в къщата, гладките пластмасови дъски са евтина алтернатива. В зависимост от вашия вкус и риска от подхлъзване, фино набраздената страна на пластмасовите дъски е друга опция, която трае вечно.