Опресняване и грижа за пластмасовите мебели

Всъщност пластмасовите мебели са доста лесни за грижи, но все още се нуждаят от малко внимание, ако външността му е била повредена от продължителна употреба или метеорологичните условия и сега е станала доста грозна.

Освежете цветовете на пластмасовите мебели и скучните повърхности

С течение на годините може да се случва отново и отново, че повърхностите на пластмасовите мебели стават тъпи и изглеждат всичко друго, но не и красиви. Ето защо е важно редовно да се грижите и почиствате мебелите и най-вече да ги предпазвате от продължително излагане на слънце. Това се отнася както за градински мебели на открито, така и за мебели, които се използват на закрито, но все още са изложени на слънчева светлина.

  • Прочетете също - Поддържане на градински мебели - можете да го направите
  • Прочетете също - Почистване на пластмасови мебели и как да го направя
  • Прочетете още - Боядисване на пластмасови мебели и за какво да внимавате

Най-важните моменти в редовната поддръжка на пластмасовите мебели

По време на грижите трябва да имате предвид следните неща:

  • Най-добре е да премахнете по-леките замърсявания веднага
  • не използвайте тежки препарати или абразиви
  • Почистете тъпите повърхности с подходящи средства
  • почиствайте и поддържайте редовно мебелите

Към отделните точки за редовно почистване

Ако премахнете мръсотията незабавно, това не може да повлияе на външния вид на мебелите в дългосрочен план. Ако обаче повърхностите са тъпи и пластмасовите мебели са станали неприятни, първо трябва да проверите добре повърхността. Ако това е малко притъпено, то в повечето случаи може да се освежи. Или използвайте подходящи продукти от специализирани търговци или изпитани домашни средства. Можете дори да използвате лак за кола, ако е необходимо, за да придадете на мебелите нов блясък, като същевременно защитите повърхността.

Как да придадете на вашите пластмасови мебели нов блясък

Пластмасовите мебели, особено без повърхностно покритие, се нуждаят от редовна поддръжка или малко по-интензивно освежаване, ако са неестетични или непривлекателни. са станали скучни. Можете да полирате повърхностите с подходящи агенти от специализирани търговци на дребно, като почистващи машини за пластмаса или автомобилни лакове, които имат предимството да уплътняват пластмасата едновременно.

Когато е настъпило прекомерно замърсяване

Има обаче случаи, в които помощта за съжаление идва твърде късно, например когато силни замърсявания са действали дълго време върху повърхностите на пластмасовите мебели и изобщо не могат да бъдат премахнати. В този случай трябва да помислите дали почистването все още е възможно или можете да пребоядисате мебелите си.