Боядисване на пластмасови мебели и за какво да внимавате

Ако вашите пластмасови мебели са станали грозни поради метеорологични условия или пряка слънчева светлина и искате да му придадете нов блясък, пребоядисването на пластмасовите повърхности е най-добрият начин за възстановяване на мебелите.

Боядисване на пластмасови мебели и какво да търсите

Много е важно да определите от какъв тип пластмаса са изработени вашите мебели, за да получите възможно най-добрата защита и перфектно покритие за вашите пластмасови мебели. Това е единственият начин да можете да изберете правилната комбинация от цвят и свързващ агент. Ако не сте сигурни кой цвят да използвате, можете също да попитате специализиран магазин кой цвят е най-подходящ за съответния вид пластмаса.

  • Прочетете също - освежаване на пластмасовите мебели и грижа за тях правилно
  • Прочетете още - Ето как могат да се боядисват остъклени повърхности
  • Прочетете също - Почистване на пластмасови мебели и как да го направя

Боядисването на пластмасовите мебели в няколко стъпки

Можете да боядисате вашите пластмасови мебели с боя или боя за пръскане. Не забравяйте обаче да нанесете грунд, ако е необходимо, не на последно място, за да се даде възможност на боята да прилепне перфектно към съответната пластмасова повърхност. Самото рисуване се извършва в няколко стъпки, като например следното:

  • почистете добре повърхностите
  • Шлайфайте пластмасата и отстранете драскотини
  • Нагрубете повърхността с фина шкурка
  • нанесете грунд, ако е необходимо
  • след като грундът изсъхне, нанесете боята
  • ако е необходимо, нанесете втори слой боя

На какво трябва да обърнете внимание, когато рисувате

Във всеки случай отделете достатъчно време за цялостно извършване на всяка работна стъпка и определено се придържайте към времето за сушене. Търпението е много важно, когато рисувате, за да получите идеален резултат. Няма смисъл, ако просто нанесете дебел слой боя, който в крайна сметка може да се отлепи отново. Ако имате някакви съмнения дали боята ще полепне по повърхността, можете също да използвате специален промотор за адхезия за пластмасови повърхности. Ако е необходимо, попитайте вашия специализиран търговец кой тип свързващ агент може да се използва тук.

Използвайте спрей вместо боядисваща боя

Много хора обичат да използват спрей боя вместо боядисана боя. Това всъщност има някои предимства. Няма нужда да купувате четки и да почиствате след боядисване. Освен това, с малко практика, рисуването е много равномерно и без ивици. Но и тук определено трябва да изберете правилния цвят за вашите пластмасови мебели.