полиране на мед

Мед се среща в домакинството, градината и в хобита в голямо разнообразие от форми и приложения. Това също е изправено пред различни предизвикателства, което се отнася до медната повърхност патирани във времето. Ето защо, тук създадохме ръководство за вас как да ползват най-доброто от мед.

Мед - вероятно най-значителният метал на човечеството

Мед е човечеството, толкова познато, колкото едва ли някой друг метал. Вече в края на неолита, използването на мед беше толкова високо, че цялата термин ера сега се нарича медно време. Следователно е само, че следващ, до антиква-достигаща времева част като бронзово време е известно. В края на краищата бронзите (днес) имат минимално съдържание на мед от 60%. Най-често срещаният бронз е медната сплав.

Нашата препоръка

Полибой - месинг мед - по-чист и грижа за месинг и мед - стартираща защита - 200 ml - направени...
5,43 EUR към продукта

Мед също е гъвкав днес

Също така, ако полетата на приложение са се променили много пъти, медта все още се използва днес в употреба, както през вековете. Може би още повече, тъй като положителните свойства са добри за голямо разнообразие от приложения. Добрата топлопроводимост заедно с добрата корозионна защита от мед, перфектните тръбопроводи.

Много медии не могат да навредят на неметалната мед

В същото време много други медии като вода, въздух, газове, масла и др. Buntmetall не вреди. Освен това има електрическа проводимост, която е в съответствие с аналогичната на топлопроводимостта. Мед също действа антибактериално. Заедно с високата проводимост е следователно по-нататъшно обичайно използване, че като съдове за готвене.

Полиране на мед с различни средства

С толкова много различни приложения, естествената патина, която възниква, може да бъде нежелана. Частично, желателно е, че изкуственото стареене на мед често се прилага. В тази статия обаче искаме да се справим с почистването на мед, особено с полирането. Ние предлагаме различни средства:

  • Метални лакове
  • Медни лакове
  • Домашни средства, като лимонена киселина, кетчуп, сол, сода или печене на прах
  • Професионални лакове с подходящ полиращ материал
Нашата препоръка

HAGERTY мед месинг & бронз полски 250ml I ефективен бронзов месинг мед лак за...
9,90 EUR Отидете на продукт

Метални и медни лакове

Мед лакове, човек би искал да означава, че са нежни и ефективни по едно и също време. Въпреки това, в директно сравнение с конвенционалните метални лакове, които производителите са пуснали за мед, наред с други неща, най-добри резултати се постигат с тези общи метални лакове.

Медните лакове дори имат много слаб ефект. Въпреки това, особено за заявленията, цената е доста важен критерий. До 100 ml метални лак цена в зависимост от производителя до 5 евро.

Нашата препоръка

Ahrendhof Gmbh Elsterglanz Koper Brass Brons Polijstpasta
6,19 евро на продукта

Начало средства за медни лакове

Кетчуп и сол

Следователно домашните средства за защита често са по-добрият избор. Кетчуп заслужава да се спомене тук. Въпреки това, само кетчуп едва причинява пресен гланц. Смесена със сол, обаче, сместа разгръща изненадваща добра сила за полиране и може лесно да се поддържа с закупените метални лакове.

Лимонов сок или. Лимонов сок и мед

В лимонов сок, който дори се пие само на медта, бързо показва агресивния ефект на лимонена киселина. Това атакува медта. Медът е официално гравиран. Следователно премахването е доста високо. В допълнение, лимонената киселина не оставя тази метална ярка блестяща ротон, която е типична за мед. По-скоро, цветът след лечението с лимонов сок отива в странно розово.

Натрон, печене на прах и оцетна киселина

С сода, печене на прах и някакъв оцет, обаче, човек получава подобен добър лак на медната повърхност, както със сол и кетчуп. Въпреки това, усилията за ползване и полиране на времето са значително по-дълги.

Професионални медни и месингови лакове с полиране на средства

За професионална мед и бронзолитур са необходими следните лакове:

  • Породина паста
  • Висока гланцова полираща паста (финал)

За тази цел се използват съответните резени за полиране:

  • Памучни полиращи резени за преполитур
  • Фланел с високо гланцови резени за финала

Прилагане на професионален меден лак

Скоростите трябва да бъдат настроени на относително високи, трябва да бъде средното под налягане. Така нито прекалено стегнато, нито прекалено лесно - с чувство. Такава полирана медна повърхност е равномерно с висок гланц. Също така големи повърхности могат да бъдат полирани толкова бързо. Тъй като медът е сравнително мек, не само с шлайфане се случва, в същото време медната повърхност се кондензира по време на полиране с висок гланц.

Съвети и трикове е повърхността на медта добре полирана метална в нежна светло червена, веднага влияе на контакта с въздуха или. За кислород отново. Пасивният слой расте много бързо. Това не е нищо повече от окисляването на медната повърхност, което освен това предпазва метала срещу корозия.

Така че този слой не може да се образува, трябва да запечатате медната повърхност. Изрично за този метал се използва така наречената zaponlack. Така медът е боядисан или боядисан. Zaponied. Обърнете внимание, че експлоатационният живот е сравнително кратък и Zaponlack трябва да се преразпределя редовно.