Накратко обяснено: Как да закрепите филма за опънатия таван

Всеки, който се чувства призован да го направи, също може сам да сглоби своя опънат таван, което спестява много пари. Тази работа обаче изисква добра доза умения и подробни инструкции за сглобяване. Не забравяйте да вземете ръководство с инструкции за избраната от вас система - и използвайте нашата статия, за да получите основна информация по въпроса.

Първо закрепете временно фолиото за опънат таван

След като сте завинтили задържащите профили на новата таванна конструкция из цялата стая, временно прикрепете фолиото за опънатия таван в ъглите. За това са налични специални задържащи скоби.

  • Прочетете също - Недостатъците на опънат таван
  • Прочетете също - опънат таван е подходящ и за наклонени тавани?
  • Прочетете също - Какво е опънат таван?

Сега вашият опънат тавански филм виси като слънчево платно в горната част на стаята, но разбира се това ще се промени. Преди филмът да е здраво затегнат, той се нуждае от интензивно нагряване: Това прави материала гъвкав и гъвкав.

Затопляне на филма за опънат таван: на това трябва да обърнете внимание!

Използвайте топлинен пистолет, за да повишите енергично стайната температура. Можете да вземете назаем такова устройство от магазин за хардуер или от друг специализиран магазин. Обърнете внимание на следните точки:

  • Пистолетът за горещ въздух трябва да има мощност от 10 до 30 KW.
  • Загрейте въздуха в стаята, а не филма.
  • Поддържайте разстояние от няколко метра от филма за опънат таван.
  • В зависимост от вида на филма идеална е стайна температура между 40 и 50 градуса по Целзий.
  • Поставете термометър в стаята, за да проверите температурата на въздуха.
  • Завъртете леко вентилатора напред-назад в стаята за равномерно нагряване.
  • За устройства, работещи с газ: поставете фолио под бутилката с газ, в противен случай по пода може да изтече кондензна вода.

След около 5 минути интензивно отопление на помещението, вече можете да започнете да висите във филма на опънатия таван. За това са ви необходими специални монтажни шпатули и поне 2 души.

Как да окачим филма за опънат таван

Затягането започва от вътрешните ъгли на стаята: единият подава филма на другия, който от своя страна замазва тавана в задържащите профили. Първо опънете филма плътно върху диагоналите.

Това е последвано от всякакви външни ъгли, след което таванната мембрана е монтирана в средата на всяка страна на стаята. И накрая, проправете пътя си от средата на всяка страна до ъглите.

Съвети и трикове Ако заваръчният шев е изкривен отначало, имате възможност да го коригирате чрез неравномерно нагряване на филма на опънатия таван. След това шевът се премества от топлата към по-студената страна.