Пробийте дупки в шисти и на какво трябва да обърнете внимание

Има няколко неща, които трябва да имате предвид, когато пробивате дупка в шисти от шисти. При грешна тренировка или процедура листът от шисти може лесно да се счупи. Прочетете тук за какво да внимавате.

Шисти не е просто шисти

Плочата се предлага с няколко степени на твърдост. Твърдостта на материала се определя по същество от съотношението между кварц и слюда. Колкото по-голям е делът на кварца, толкова по-твърд е материалът. Разграничават се следните групи:

  • Прочетете също - Купете пластмасови плочи от шисти
  • Прочетете също - Купете листове от шисти с размери 20 × 20 cm
  • Прочетете също - Инструкции за почистване на шисти
  • много богат на кварц шисти
  • богат на кварц шисти
  • кварцово подчертан шисти
  • Богати на филосиликат видове шисти

Обработвайте шисти в различни дизайни

Много твърдите версии изискват огромно количество усилия при обработката. В същото време трябва да бъдете много внимателни при обработката, тъй като материалът е изключително чуплив и много лесно се чупи или лющи. Дори при твърдите версии са необходими по-големи усилия за обработка на материала. Само средно твърдите или по-меките версии могат лесно да бъдат обработвани и пробивани.

Пробийте дупки в шисти

Когато пробивате в естествени материали, има няколко съвета, които трябва да имате предвид. Шиферът трябва да бъде здраво фиксиран, така че да не се движат, свредлото да бъде неправилно преценено и материалът да е повреден. От съществено значение е да се носят защитни очила, за да се предпазите от трески. Внимавайте да не повредите ценните панели, докато работите. Ако е необходимо, може да има смисъл да накиснете шистичката в чиста вода за известно време преди пробиване, така че да загуби своята крехкост. В никакъв случай не трябва да използвате чуковия механизъм на вашата перфоратор (€ 151,37 на Amazon *), тъй като това може много лесно да повреди шисти. Най-добре е да използвате свредло за метал HSS или дори диамантено свредло. Можете също да използвате бормашина за плочки. Трябва да използвате последните свредла, особено ако трябва да пробиете няколко дупки.

Още няколко бележки за самия процес на пробиване

Ако искате да пробиете по-големи отвори, най-добре е предварително да пробиете с по-малък диаметър. Настройте тренировката си (48,00 евро на Amazon *) на относително ниска скорост и охладете тренировката с много вода (например с помощта на малка лейка). Ако не сте сигурни в началото, най-добре е да направите пробна дупка в парче шисти, което вече не е необходимо.