Вентилационна система: разстоянието между подаващия въздух и отработения въздух и на какво трябва да обърнете внимание

При полагане на въздухопроводи и връзките за подаващия въздух или. Има няколко неща, които трябва да имате предвид при извличането на въздух. Линиите трябва да се полагат възможно най-изолирани и топлоизолирани, трябва да се спазват стриктно хлабините между връзките на входящия и изходящия въздух.

Разстоянията между връзките на захранващия и изходящия въздух във вентилационната система

Когато инсталирате вентилационна система, трябва да имате предвид няколко неща, включително полагане на въздухопроводи и инсталиране на въздуховоди за външния въздух и отработения въздух от съответните помещения. По-специално хлабините са много важни, за да се предотврати директното изтичане на отработения въздух към подавания към системата въздух. Често се говори за разстоянието между външния въздух и отработения въздух, което трябва да бъде около два метра и половина, в зависимост от конструкцията на вентилационната система и местните условия, въпреки че това трябва да се разглежда като минимум. Ако се съмнявате, винаги следвайте инструкциите за инсталиране на вашата система.

  • Прочетете също - Инсталирайте вентилационна система с приточен и изходящ въздух
  • Прочетете още - Използване на вентилационна система в спалнята и за какво да внимавате
  • Прочетете също - Ако вентилационната система с подаващ въздух е твърде силна

Разстоянието между подавания въздух и отработения въздух във вентилационната система, както и други важни разстояния

Има няколко разрешения, които трябва да спазвате абсолютно. Те включват следното, което може да се различава леко от тези примери в зависимост от условията на инсталиране:

  • 2,5 метра разстояние между външния въздух и отработения въздух
  • 10 сантиметра разстояние между отработения въздух и покрива
  • 1,5 метра разстояние захранващ и отработен въздух до земята
  • 2,5 метра от външния въздух до комина
  • На 2,5 метра разстояние от комбинираната решетка на системата до следващия прозорец в чуждия апартамент

Обърнете внимание на комбинираната решетка и нейната позиция на монтаж

От съществено значение е да спазвате и условията за монтаж на комбинираната решетка, която трябва да има определено минимално разстояние от земята, както и от вътрешните ъгли на къщата. Също така обърнете внимание на всички задължителни монтажни позиции на компонента.

Допълнителна информация за клапаните за подаване и отработен въздух

Има различни видове клапани за подаващия въздух, както и отработения въздух във вентилационна система, като дискови клапани или изходни изходи. Много е важно тези клапани да позволят да се настрои обемният поток; трябва също така да се уверите, че клапаните позволяват безшумен въздушен поток. Елементите на отработения въздух също трябва да бъдат оборудвани с филтри, така че вентилационните тръби и самите вентилатори да не бъдат нарушени в тяхната функция от примеси.