Вече няма вътрешен съвет: плочки от Полша

Предимството на паричната политика, съчетано с по-ниски заплати и материални разходи, позволява на полските производители на строителни материали да изискват ненадминати ниски цени за своите продукти и до днес. Това се отнася и за плочки от всякакъв вид, въпреки че трябва да се обърне внимание на вноса на домакински количества

.

  • Прочетете също - Плочки: каква дебелина всъщност са плочките?
  • Прочетете също - Тегло на плочките: Какво всъщност тежат плочките??
  • Прочетете също - Плочки за работилницата

Всички видове плочки от Полша

Полските компании също са се специализирали на германския пазар в областта на производството и продажбите на плочки. Качеството на изработката и производствените съоръжения едва ли отстъпват на производителите на плочки в други страни. Производителите не само имат в своята гама класически плочки със средноевропейски вкус.

Много полски производители на плочки са възприели техниките за производство на екзотични плочки. Пазарът на ориенталски, испански и мексикански видове плочки, произведени в Полша, сега е много голям.

Несъответстващи цени между производителите

Боядисаните циментови плочки са специалност на полското производство на плочки. Декорите са взаимствани от всички стилистични устройства, които се използват в производството на плочки по целия свят. Изборът варира от модели в стил модерн до мексикански ацтекски релефи до цветни ориенталски цветни и слънчеви орнаменти.

Цените за плочки от Полша показват големи разлики между отделните доставчици. Докато някои производители, особено тези в близост до границата с Германия, се ориентират към пазарните цени в Германия и остават само малко под обичайното ниво на цените, производителите, разположени по-навътре, са с до петдесет процента по-евтини от немските продукти.

Произходът не винаги е разпознаваем

В интернет плочки от Полша се предлагат под имена, които първоначално не разкриват нищо за техния произход, като цветно мароко.де, цветна мексико.де или флориза.де.

Предполагаемият най-голям немски търговец на плочки от Полша е tiesen-titan.de, който продава продуктите на всички големи полски производители на плочки.

Съвети и трикове За по-големи частни строителни проекти или ако имате особено необичаен вкус, малко проучване и пазаруване има смисъл. Спестените пари от покупката финансират пътуването и дори след това все още може да има големи спестявания.