Може ли емулсионната боя също да се пръска, вместо да се боядисва?

Пръскането върху цвят вместо боядисване има много предимства: Необходимото време и усилия могат да бъдат значително намалени и строителната площадка може да бъде завършена по-бързо. Благодарение на финото разпределение е възможна и по-ниска консумация на материал и трудно достъпни места могат да бъдат достигнати по-лесно. Но възможно ли е изобщо да се пръска емулсионна боя върху основата??

Да, можете да напръскате емулсионна боя!

Всъщност, емулсионната боя може да се пръска! За целта обаче се нуждае от правилната консистенция и добре подготвения субстрат. Професионалната пръскачка и дори насоките осигуряват перфектен резултат.

  • Прочетете също - Как да премахнете емулсионната боя от мазилката?
  • Прочетете също - Как да премахнете емулсионната боя от дърво?
  • Прочетете също - Боядисвайте емулсионна боя върху латекс - възможно ли е?

Както можете да видите, въпреки че пръскането изглежда най-простото решение в началото, работата може да бъде по-взискателна от очакваното. Обикновено спрей не може да се използва за създаване на висококачествено покритие за стена, това е сигурно.

Ако обаче професионалното устройство се използва правилно, трудолюбивата пръскачка ще бъде възнаградена с чудесно равномерна повърхност без следи от четка или ролка. Това естетическо приложение на боята е особено забележимо при гладки, равномерни повърхности.

Кое устройство е подходящо за пръскане на емулсионна боя??

Предимство на функцията на системния инструмент
аерограф от удобната пръскачка до машината с високо налягане фино пулверизиране чрез сгъстен въздух фино разпределение на цветовете, по-подходящо за домашни майстори
Безвъздушно Пръскане под налягане на материала Компресия на материал от двигател високо изпълнение на работата, по-скоро професионално нещо

Трябва да обърнете внимание при пръскане на дисперсионния цвят!

AirBroushers обикновено са достъпни онлайн, но и онлайн. Може би дори ще намерите начин да получите такова устройство безплатно. Обърнете внимание на следните неща:

  • Защитете всички повърхности, които не искате да покривате с лепилна лента и слайд.
  • Винаги носете респираторна защита при пръскане на дисперсионния цвят.
  • Да се ​​грижи за устойчива, твърда и суха повърхност.
  • Забавете пистолета за пръскане в равномерно разстояние бавно над повърхността.
  • Определят няколко тънки слоя един върху друг като едно твърде дебел.
  • Внимателно почистете пръскачката отвътре и отвън след употреба.
Съвети и трикове Може да се наложи да разредете вашата емулсионна боя, преди да я напръскате: опитайте първо с малко боя върху тестова повърхност, ако не сте сигурни.