Ето как силиконът може да бъде оцветен

Силиконовият уплътнител не винаги се предлага в желания цвят. Но днес има специални пигментни бои, които можете да използвате за оцветяване на силикон без никакви проблеми. Боите са много лесни за работа и се предлагат в много цветове.

Оцветете силикона, като добавите цветни пигменти

Както е добре известно, силиконът не може да се боядисва или оцветява с какъвто и да е цвят. Но има специални пигментни багрила, които могат да се използват за лесно оцветяване на течни силиконови маси. Тези цветни пигменти могат да се използват за най-различни цели и предлагат няколко предимства:

  • Прочетете също - Как да оцветите силикона след това
  • Прочетете също - Как да премахнете силикона с оцет
  • Прочетете също - Как да премахнете силикона от плот
  • леко оцветени течни силиконови маси
  • Направете цветни фуги или силиконови форми
  • предлага се в много цветове
  • различна интензивност или нюанси на цветовете

Цветове по избор за оцветяване на силикон

Налични са всички често срещани цветове. От обикновено бяло до слънчево жълто до синьо или черно получавате всички възможни цветове. Смесвайки няколко нюанса, получавате и напълно индивидуални цветове, които не се предлагат в магазините. Едно предимство на специалните цветове е, че свойствата на силиконовото съединение не се променят допълнително, така че той все още може да се използва за всякакви цели. За разлика от много други цветове, багрилото е лесно за използване. Той не просто се търкаля или руши, както при много други бои като емулсионна боя. Смесвайки цветовете със силиконовата маса, получавате трайно и бързо оцветяване. Можете да се справите без скъпи и понякога вредни специални бои за боядисване върху силиконова маса.

Използвайте специални оцветители за оцветяване на силиконова маса

За да постигнете най-добри резултати, трябва да използвате специалните пигментни цветове точно в съответствие с инструкциите на производителя. По този начин получавате цветна силиконова маса или течен силикон в напълно индивидуални цветове. Между другото, има специални силиконови бои, които могат да се нанасят като пигменти върху силиконов модел с четка или аерограф. Такива специални цветове също могат да се смесват по желание, за да се получат недостъпни цветове и да се получат отделни цветове. Ако отделните цветове не трябва да се използват с пълната им интензивност, те, разбира се, могат да се смесват и с бяла боя, за да се получат малко по-фини цветове. Силиконовите цветове могат да бъдат произведени съгласно общите правила на теорията на цветовете. По принцип ви трябват само няколко основни цвята, за да можете сами да смесите всички възможни цветове.