Може да се боядисва върху боя за защита от атмосферни влияния върху дърво?

Въпросът как да се боядисва редовно боята за защита от атмосферни влияния предизвиква разгорещени дискусии както между заинтересованите миряни, така и сред експертите. Като цяло този цвят се определя като пропусклив за дифузия и най-добре може да се сравни с глазура. Ако уплътнението е боядисано, боята за защита от атмосферни влияния е лишена от ефекта си.

Смолни продукти или масла

Там, където цветът и времето се срещат, там гъмжи от достоверни и ненадеждни доклади за опит. Докато някои се кълнат в любимия си продукт, други изобщо не са съгласни с резултатите. Тъй като метеорологичните условия са различни на всяко място, обективен и сравнителен поглед е невъзможен.

Като цяло има следните два вида дифузионни бои за защита от атмосферни влияния за дървени повърхности:

1. Акрилирайте като пластмасова дисперсия
2. Боя на маслена основа

Акрилатът е „модерното“ развитие на индустрията за боядисване. За да се увеличи удобството при използване, вариантите "две в едно" стават все по-популярни. Това трябва да спести грунда и да даде възможност за боядисване с една операция.

"Традиционният" метод се състои в грундиране със специално масло и след това боядисване с боя на маслена основа. Насоките винаги са да се използват свързани продукти. Решението между акрилат или масло също означава да се определи какво може да се използва за бъдещо пребоядисване.

Грундирайте и боядисвайте на маслена основа

Дълбоко проникващо базово масло, ленено масло от лак, полумаслено и маслено масло рядко се предлагат в конвенционалните магазини за железария. Препоръчително е да търсите висококачествено масло в специализираните търговци на дребно за реставрация и опазване на паметници.

След грундиране дървото е защитено от вода, която прониква по-дълбоко. След това маслената боя за защита от атмосферни влияния образува дифузната защитна кожа. Изкуството да се запази дървото е да се сведе до минимум времето, което остава в дървото. Водата прониква много по-бързо, отколкото се изпарява отново. Освен това, разбира се, времето трябва да предлага подходящи условия.

Отвореността за дифузия намалява с всеки удар и проникващата влага отнема все повече и повече време, за да се изпари отново. Механична бариера като самоделна щора за защита от атмосферни влияния може значително да удължи експлоатационния живот на покритието от страната на времето, върху която директно се появяват валежи.

Съвети и трикове Ако не нанесете задълбочен грунд, дървото може не само да изгние. Друг проблем може да възникне при проникването на дървесни съставки, които се измиват по време на процеса на изпаряване.