Идеи за спойка: най-интересните проекти за свободното време с желязото за запояване

Който би искал да се люлее желязото, но няма представа какво може да направи, за което сме събрали някои идеи в този пост. От лампи за бурканчета за туршия до светещи декорации и електронни лампички за чай. Прочетете тук за идеи.

Слънчева лампа за туршия

Най-добрият начин да направите това е да използвате комплект, който можете да закупите изцяло в магазините за електроника (като Conrad). Бурканът за туршия се превръща в напълно функционална, евтина слънчева лампа, която е невероятно мощна.

  • Прочетете също - Изградете свой собствен поялник - няколко прости идеи
  • Прочетете още - Пояло: структура и функция
  • Прочетете също - Пояло за стопяване на пластмаса?

Включени са:

  • слънчев панел, който абсорбира слънчевата енергия
  • батерия за съхранение
  • три светодиода
  • контролен блок за лятна и зимна работа (различна продължителност на осветлението и различна мощност)

В допълнение, само:

  • Буркан от туршия
  • Пистолет за горещо лепило
  • Свредло за метал (5 мм)

В допълнение, разбира се, поялник (18,99 евро в Amazon *) и спойка. С цената на комплекта от около 10 EUR можете сами да изградите много евтино и практично решение за осветление за външната зона.

Слънчев фар

По-лесен за изграждане е слънчевият фар, който се зарежда чрез интегрирания слънчев панел и след това излъчва ритмични светлинни импулси в тъмното, точно като истински фар. Това ви дава самоподдържащ се, светещ декоративен предмет, който също изглежда интересно на закрито. Цена за комплекта: около 25 EUR.

FM радио

Това, което преди 30 години беше най-голямото предизвикателство за момчетата, а именно да получите сами функциониращо радио, вече може да се направи лесно с евтини комплекти. Цените варират между 10 и 30 EUR в зависимост от комплекта. Ако инсталирате и слънчева клетка, можете също да управлявате радиото на открито, независимо от електричеството.

Комплекти за часовници

Също така подбран цифров часовник може лесно да се изгради с малко умение. Часовници за часовници с жилища получавате за около 20 евро, в зависимост от оборудването. Отново можете да използвате слънчева клетка (от около 15 евро), за да осигурите независима от батерията работа.

Tealight Kit

Tealights винаги имат неприятния навик да отидат в таланта, когато се нуждаете от тях. С електронни чайници, които не могат да се случат. Вече можете да получите комплекти от около 5 евро. Тези LED Tealights се експлоатират с прости клетки на бутоните, батерията на паметта и слънчевото зареждане би било интересна добавка тук.

Съвети и трикове, които искат да се осмеляват в по-големи проекти, със сигурност може да опитат с комплекти робот. Тук обаче са необходими някои основни познания в програмирането. Вълнуващо е такъв проект, но със сигурност.