Полагане на корков ламинат по лесния начин

Корковите подови настилки ви предлагат много предимства. Това е естествен продукт, който може да се използва особено добре в детски стаи, спални и дневни. Има предварително изработен корков паркет, който може да се полага безпроблемно благодарение на лесни връзки с щракане. Като алтернатива има коркови плочки, които са залепени към основата по цялата повърхност. Те са много подходящи за помещения с подово отопление.

Използвайте корк като под

Коркът ви предлага множество предимства като подово покритие или като ламиниран под. Междувременно корковият ламинат е популярен, тъй като е особено лесен за полагане, какъвто е случаят с конвенционалния ламинат. Ето предимствата, които корковият ламинат може да ви предложи:

  • Прочетете още - Лесният начин за полагане на клик ламинат: трикове и съвети
  • Прочетете още - Полагане на ламинат върху съществуващ корков под
  • Прочетете също - полагане на ламинат без преходен профил
  • Коркът е еластичен
  • подовото покритие има топлоизолационен ефект
  • Корковият ламинат също е шумоизолиращ и неплъзгащ се
  • Като естествен продукт, коркът е лесен за фуги и здрав

Полагане на корков ламинат по лесния начин

Корковият ламинат се полага плаващ. Отделните компоненти на подовото покритие не са залепени за подовия под. Това е съвсем различно при конвенционалните коркови плочки, които са снабдени със специално лепило и след това са положени. По принцип подът се полага по подобен начин на конвенционалния ламиниран паркет. Може да се наложи ударна звукоизолация. Същото се отнася и за пароизолация, която може да се изисква на различни повърхности. Подготовката е много важна. Така че повърхността трябва да е суха и равна. Не забравяйте да спазвате препоръките на производителя. Неравностите от повече от три милиметра на метър трябва да бъдат изравнени с подходяща шпатула за изравняване.

Какво да търсите при полагане на корков ламинат или. Трябва да се обърне внимание на коркови настилки

При полагане на подовата настилка препятствия се появяват отново и отново. Те могат например да се състоят от отоплителни тръби, които трябва да изрежете от подовото покритие. Най-добрият начин да направите това е да използвате резачка за кръгове, за да изрежете панелите през центъра на отворите на тръбите, така че след това да можете да поставите разделеното парче около тръбите. Трябва да се вземат предвид и рамките на вратите. Най-добре е да ги съкратите, така че подовото покритие да може да се полага отдолу. При стоманените рамки се процедира по различен начин. Тук съответното парче ламинат се изрязва по размер, така че да съдържа контурите на рамката и да може да се полага без проблеми. Не забравяйте подходящо покритие на стената под формата на первази, които, между другото, винаги трябва да бъдат прикрепени към стената.