Ламинатът предлага широка гама от видове и дизайни

Ламинатът също е толкова популярен, защото е наличен почти всеки декор, който можете да си представите. Тъй като декоративният слой се състои от щампа, не са възможни само имитации на дърво. Имитираният естествен камък също намира много приятели. В допълнение към оптичните аспекти има и технически разлики в размера и обработката, от които можете да избирате измежду сортовете.

Цвят и оцветяване на видовете ламинат

Гамата от цветове на декора варира от бяло до черно. При избора трябва да се имат предвид следните фактори:

 • Прочетете също - Laminate предлага няколко вида инсталация, от които можете да избирате
 • Прочетете също - Ламинат - Опции за дизайн и дизайн
 • Прочетете също - Избършете ламината без ивици
 • Форма на стаята и план на етажа
 • Стил на обзавеждане (светло и тъмно)
 • Условия на осветление
 • Посока на инспекция

Декор на видовете ламинат

Имитациите на дърво са най-често срещаните декорации. Всички дървени текстури могат да бъдат снабдени с различно изразени зърна. Автентичното впечатление се подсилва от подходящо структурирана повърхност. Прозрачният горен слой е гофриран, за да съвпада, което обаче увеличава усилията за поддръжка.

Размери на панелите на видовете ламинат

Цялостното визуално впечатление до голяма степен се определя от размера на отделните панели. В повечето случаи е желана визия на дъска.

 • Дължината на панелите варира от 120 до 200 сантиметра (см)
 • Ширината на панелите е между 12 и 35 cm
 • Стандартните размери са около 120 см дължина и 20 см ширина
 • Дебелината на ламината варира между 5 и 10 cm

Размерите на панела се основават на вида на инсталацията. Като корабен под с половин отклонение, широчината на панела също съответства на площта на полагане. Полагането по диагонал обикновено се извършва с по-тесни "дъски " от правоъгълен шаблон.

Фуги (цветни / скосени) на видовете ламинат

Отворените челни съединения стават почти невидими. V-образните съединения са видими и служат като допълнителен елемент на дизайна. Скосените съединителни ръбове могат да бъдат избрани само по дължина или наоколо. Възможни са запълнени фуги в контрастен цвят.

Система (плаваща / залепена) от видове ламинат

Ламинираният паркет, който трябва да се полага за плуване, обикновено се полага с помощта на техниката на щракане, която намалява работното време. Лепеният ламинат генерира по-малко ударен шум.

Класове на абразия и стрес на видовете ламинат

При избора трябва да се обърне особено внимание на подходящата съпротива. Типът стая решава кой ламинат е необходим.

Съвети и трикове Можете да закупите много ламинати с шумоизолация, която вече е приложена от долната страна. На практика обаче често се оказва, че постигате по-добри резултати с външен и самостоятелно положен изолационен слой като корк.