Ламинатът също има недостатъци, които трябва да се вземат предвид

Дори ако ламинираният паркет е едно от най-популярните подови покрития в частните домакинства, трябва да се имат предвид предимствата и недостатъците. Материалът не е от естествен произход, дори ако дървесните стърготини и остатъци са залепени в носещия слой. Визуалният външен вид може да изглежда измамно подобен на оригинала. Механично остава пластмаса.

Студени крака, хлъзгави и силни

Дори измамно реално изглеждащ имитационен декор от дърво не може да отрече, че е пластмаса при докосване. Ламинатният етаж е Aftkalt, твърд и не съхранява топлина.

  • Също така четете - ламиниран етаж с V-fuge и неговите предимства и недостатъци
  • Също четене - ламинат не може да бъде шлифован
  • Също така четете - ламинат не може наистина да расте

Ако не е избрано специално повърхностно покритие, повърхността може да бъде много хлъзгаваща. В допълнение към общия риск от злополуки, той разочарова, например, малки деца, които искат да се научат да учат.

Сравнително твърдата носеща плоча образува отлична звукова мембрана, генерирана за висок шум, докато влизат с обувки. За населени стаи под ламиниран етаж, въздействието на звук изолация е незаменима.

Много щети необратими и непоправими

Макке в ламинат може да бъде ограничен или не е елиминиран изобщо. Класическите изображения за повреди са:

  • Панелите се освобождават в съвместните ръбове
  • Горният и / или декоративният слой се отлепват
  • Фините драскотини в горния слой правят повърхността тъпа

За справяне с оптични дефекти са възможни само мерки за маскиране и ретуширане. Ламинатът не може да се шлайфа.

Чувствителен към влага

Дори след пречистване, което е прекалено влажно, водата, която е проникнала в ставите, може да доведе до набъбване на ламината. Тази висока чувствителност влияе и върху влажността на въздуха и свързаната със сградата влага. Може да се получи следното:

  • Мухъл и гниене
  • Напукване и хрускане
  • Замърсена миризма
  • Изкривяване и скъсване на връзките на панела

Нерециклируеми остатъчни отпадъци

Ламинираните подови настилки трябва да бъдат описани като продукт за еднократна употреба. Пластмасите, използвани в повечето панели, се считат за конвенционални остатъчни отпадъци. Меламин, смола и дървени стърготини могат да бъдат изгорени. Ако са включени други съставки, старата, демонтирана ламинирана настилка трябва да бъде сортирана в центъра за рециклиране или изхвърлена с обемисти отпадъци.

Съвети и трикове В зависимост от обзавеждането, вида на помещението и вида на движението върху ламинирания под, можете да се изправите пред електростатични заряди. Това се проявява от развитието на изключително големи прахообразни мишки до ефекта на получаване на "кърпа" при докосване. Можете да спрете зареждането, когато влажността е около петдесет процента или повече (проветрявайте по-често по време на отоплителния сезон, поставете някои закрити растения или изградете закрити кладенци).