Масленият ламинат може да скрие много леки драскотини

Пластмасовият покривен слой се състои от твърдо и прозрачно покритие. Този слой, който е сравним с твърд лак, може да получи леки драскотини от зърна пясък и прах. Тази най-плоска форма на драскотини може да бъде скрита с масла. Като цяло маслото не е подходящо за поддръжка, тъй като образува постоянен смазващ филм.

Най-малките драскотини могат да бъдат прикрити с лак за масло

Ламинираният паркет има непропусклива повърхност, върху която остава всяко нанесено вещество. Следователно, омазняването, както и полирането и кола маската не са подходящи методи за грижа или продукти за грижа.

  • Прочетете също - Поправяне и прикриване на недостатъци в ламината
  • Прочетете също - драскотина върху ламинат може да се работи с химикалка
  • Прочетете също - просто ремонтирайте драскотини в ламината сами

Малко изключение е ламинирането на леки повърхностни драскотини. Точковите фракции с дълбочина милиметър могат да се запълнят чрез нанасяне на масло и да станат "невидими". След нанасяне е необходимо цялостно полиране, включително попиване на всички остатъци от масло върху повърхностите.

Дълбочина на надраскване и инструменти

Много тънкият, прозрачен горен слой може да има различен светлочупващ ефект поради леки драскотини. Петната започват да изглеждат все по-скучни. Драскотините могат да бъдат запълнени със старателно полирано масло. Подходящото масло неутрализира пречупването на светлината и подобрява визуалния вид на повърхността.

Когато драскотините са проникнали в горния слой и достигнат декоративния слой, се използва писалка от комплект за ремонт на ламинат. Маслото не може да прави цветна корекция. Подходящи са следните видове масло:

  • Ядливи масла като зехтин и слънчогледово масло
  • Дървени масла
  • Масла за грижа за мебели

Обработвайте и подготвяйте надраскани повърхности

  • масло
  • Парцал
  • Помощ за въртене (полираща машина или приставка за бормашина (48,00 евро на Amazon *))

1. С парцал или кърпа, няколко точки масло, капещи върху ламината, се обработват на ръка около драскотините с кръгови движения.

2. Втора стъпка на ръчно полиране се извършва с друг сух и чист парцал или кърпа. Всяка намазана зона трябва да се работи поне две минути.

3. Въртяща се полираща подложка се използва за отстраняване на маслото около драскотините, които са били запълнени само още поне две минути. Приставката за полиране не трябва да е с твърде дълги купчини, за да не "изпразни " драскотините отново.

Съвети и трикове Маслото може да се използва и като екологично безвредно уплътняващо средство в челните фуги на панелите. Тук също трябва да полирате интензивно след цялостно включване.