Нарежете ламината след това и разширете компенсатора

Не винаги е възможно да се прецени точно колко пространство е необходимо за разширяване на ламиниран под. Има някои специални инструменти за рязане, които дават възможност за нарязване на ламинат след това. По-голямата част от оборудването може да бъде взето назаем и е подходящо и за ремонти като поставяне на заместители на повредени панели.

Четири специални триона или две опции за закрепване

Когато регулирате разхлабени панели, идеален е мозайката за рязане на ламинат или циркуляр. Ако ламинираният под е положен плаващ, трябва да се използва устройство, което точно осигурява необходимата дълбочина на рязане.

  • Прочетете също - Добавяне или разширяване на разширителна фуга в ламината след това
  • Прочетете също - изрежете ламинат на стената и разширете фугата за разширяване
  • Прочетете още - Рязане на ъгли при ламинат

Чук и длето могат да се използват за регулиране на отделни панели, ако те вече са положени, които могат да се простират твърде далеч в компенсатора и да ударят стената. Следните видове триони се използват за пълно разширяване на разширителното съединение по-късно:

  • Трион за плоски дюбели
  • Фреза за ламело
  • Мини циркуляр
  • Сенков ставен трион

Възможен е и Dremel (159,99 евро при Amazon *) или ъглошлайф (49,99 евро при Amazon *) със съответна прикрепваща глава.

Причини и причини за последващо рязане

Като основно правило експертите приемат разлика в разширяването между лятото и зимата до десет милиметра. В случай на големи етажни планове на стаята, това може да не е достатъчно като толеранс на разширение.

Друга причина за изрязване на ламинат на стената може да бъде поставянето му по диагонал. Предните ръбове на панелите, които са само грубо нарязани, могат да бъдат прецизно изравнени с последващо изрязване.

Също така е възможно по-късно да се нуждаете от кабелен канал или да го разширите, ако вече е положен. При первази с ширина до тридесет милиметра не е проблем да се пререже до фугата с ширина около двадесет милиметра, без да се създава твърде голямо разстояние от стената.

Специален случай на повърхностни ремонти

В случай на тежки механични повреди като дълбока вдлъбнатина или дупка, засегнатият панел може да бъде обработен и с една от трионките. Повредената зона или процеп се изрязва под формата на лента и се затваря с подходящ резервен детайл.

Съвети и трикове Когато правите корекции, обръщайте внимание на умерените температури, когато е възможно. Краищата, които са максимално разширени през летните горещини, могат да се свиват (свиват) толкова много през зимата, че да стават видими пред первазите. Можете грубо да съкратите остро докосващи се панели в горещината с помощта на чук и длето, за да предотвратите натрупването на напрежение.