Ламинат без ударна звукоизолация - това работи?

Когато смущаваш ламинат, много хора се чудят, ако изобщо е необходима изолация на звука. В тази статия ще научите колко важно е визуализацията на звука на удара и защо не трябва да правите без него.

Значително шумово замърсяване

Ако изберете ламинат като подови настилки, полагането без никаква изолация на звука има сериозни последици: всяка стъпка лесно се прехвърля в под помещенията, включително съседните помещения, страдащи от неизолирания удар. Така че, ако сте поставили ламинат без звукова изолация, трябва да живеете с много по-лош живот комфорт.

  • Също така четете - сложете ламинат с въздействаща звукоизолация
  • Също така прочетете - изолацията на звука на удара в ламинат с подово отопление
  • Също така четете - Съвети за полагане на ламинат

Вече незначителна звукоизолация помага

За да се осигури висок комфорт на живот, не е необходимо преувеличена изолация: вече обикновена звукова изолация на удара под ламинат помага ефективно да се изолира всеки шум, причинен от следните неща:

  • Маншон
  • Преместване на мебели
  • Падащи предмети

Разбира се, тя варира от къща до къща, колко добре трябва да бъде изолацията на звука на ламинат. Ако къщата ви е от нулата до отлична, здраво инсталирана изолация на звука, ламинатът не трябва да бъде изолиран като силен като слабо изолирана конструкция. Въпреки това никога не е препоръчително да се премества напълно ламинат без изолация.

Полагането не е по-скъпо

Ако мислите сега, звуковата изолация на въздействието води до допълнителна работна стъпка до полагането на ламинат, можете да бъдете уверени: за много доставчици получавате ламинати, в които звуковата изолация на удара вече е интегрирана. Така че вие ​​слагате ламинат съвсем нормален, докато звуковата изолация вече е включена.

Възникват допълнителни разходи?

Разбира се, ламинат с ударна звукоизолация е по-скъпо, отколкото без. Докато цената разлика обикновено е ниска, разликата в живия комфорт е страхотна: инвестирайте в добре изолиран ламинат, за да направите живота във вашия дом безгрижен и приятен.

Също така в препродажбата е полезно чрез изолация ламинатна звукоизолация, тъй като темата изолация играе важна роля за повечето купувачи. Без никаква или лоша изолация имате лоши възможности да продадете имота си.

Съвети и трикове Сравнете цените на различни ламинати, за да получите преглед на тази разлика в цената причинява въздействието на звуковата изолация. Разбира се, никога не трябва да забравяте външния вид: В крайна сметка каква полза има добре изолираният под, ако изглежда зле?