Направете ламината неплъзгащ се или използвайте помощни средства, за да предотвратите плъзгането му

Най-горният слой на ламината се състои от меламинов слой. В зависимост от дизайна, той е гладък за структуриране. Ако ламинираният под вече не е получил противоплъзгащо покритие от производителя, само възглавници, специални обувки и дрехи ще помогнат за предотвратяване на подхлъзване. Последващото покритие рядко си струва.

Изходният продукт трябва да има неплъзгащ се горен слой

В повечето случаи свойствата на ламината включват огледална повърхност. Ако не изберете специално покрит или структуриран ламинат, можете да осигурите устойчивост на приплъзване само като го покриете или използвате полезно облекло и обувки.

  • Прочетете също - Елиминирайте и избягвайте ивици върху ламинат
  • Прочетете също - Как да придадете на тъп ламинат нов блясък
  • Прочетете още - Запълване на кухини под ламинат

Един от недостатъците на повечето ламинатни повърхности е, че те са или стават потенциално хлъзгави. Желанието за лъскав ламинат често увеличава този факт. Рециклираният ламинат с премахнати всички тъпи петна ще бъде още по-хлъзгав. Всички продукти за грижа, които образуват филм, като лак и масло, допълнително увеличават гладкостта на повърхността.

Импровизирани решения

Най-рентабилният начин за защита на плъзгащи се мебели като легло срещу „ходене“ е противоплъзгащият се, който се предлага като подложка за килим. Те могат да бъдат нарязани на малки парчета, които пасват точно под краката на мебелите. Като алтернатива могат да се използват филцови подложки.

За да се избегнат разочарования и инциденти в ежедневието, следните решения са популярни и широко разпространени:

  • Чехли от филц, известни от музеите, се предлагат като халати
  • Пътеките са покрити с бегачи и килими с подложки против хлъзгане отдолу
  • В детската стая са разположени килими за игра
  • Бебешки чорапогащи се предлагат от специализираните търговци на дребно за бебета и малки деца

Кой ламинат колко се изплъзва

Специално покритите ламинати имат грапав горен слой, който също е невидим. Тези продукти са по-скъпи от гладките ламинати. По-специално, стресовите класове, които са показани за търговския сектор (21, 22 и 23), са включили антихлъзгащи се покрития за правни причини. Класовете за абразия не казват нищо за изглаждането на продукта.

Съвети и трикове Вашата ламинатна повърхност се състои от пластмаса по принцип. За разлика от дървото, можете да приложите само продукти за грижа за остатъка. Докато дървото запазва естествената си работа против приплъзване, например с восък или масло в лечението, устойчиво на порите, това не е възможно с ламинат.