Преместването на ламинат надлъжно или напречно

Терминът плаващ ламинат се използва, за да опише доста точно механичните свойства на подовото покритие. Кохерентната зона по принцип "плава" в стаята, тъй като наоколо има разширителни фуги към стените. Ламинатът се измества, когато подовата настилка не държи заедно.

Определяне на причината

Има няколко начина за смяна на ламинат. Най-честите причини са както следва:

  • Прочетете още - Подмяна на отделни повредени панели върху ламинат
  • Прочетете също - Избършете ламината без ивици
  • Прочетете още - Запълване на кухини под ламинат
  • Разширение и кота поради недостатъчен толеранс на разширение по външните ръбове
  • При монтажа той беше неправилно положен и не всеки панел беше поставен в оптималното положение (възможно. Чук, теглич, щракнете на място)
  • Ламинат се подхлъзва поради много гладка повърхност като износен стар килим
  • Счупени канали или езици
  • Преместване на много тежки предмети (мебели)

Опции за ремонт и изправяне

Като цяло се прилага логичният принцип, че чисто механично хоризонтално движение може да бъде изравнено отново чрез подходящото противодействие. Например, пропуските, които са възникнали в ламинирания под, могат да бъдат коригирани с помощта на лостове за ремонт.

Теглич

Издърпващите пръти са L-образни инструменти за куки, които са прикрепени към външните ръбове на ламината, за да преместват панелите по дължина на редове

Всмукателна чаша

С всмукателен звънец, който създава вакуум, всеки панел може да се „хване” отгоре и да се премести във всяка посока

И за двата инструмента придружаващият гумен чук е идеалната опора за преместване на панелите милиметър по милиметър, дори ако се срещне високо съпротивление на плъзгане. Плъзгащият се ламинат винаги може да бъде избутан обратно.

Превантивно действие

Ако корекцията е фиксирана, ламинатът може да бъде залепен. Това се отнася и за ламинат клик. Разбира се, евентуално рециклируемото подово покритие се превръща в продукт за еднократна употреба.

За да се намали рискът от преместване на силно използвани подове, типът на монтажа със скоби или скоби може да бъде избран от видовете ламинат. Фиксацията обикновено е най-безопасната и здрава, за да издържи на високи нива на стрес.

Впоследствие разширителната фуга може да се разшири, за да се предотврати изместването й, когато ламиниран паркет се удари в стена.

Съвети и трикове Ако използвате клик ламинат отново, проверете каналите на панелите за техния контур и точност на профила. Избити и износени вдлъбнатини могат да доведат до по-късно изместване по надлъжните ръбове на панелите.