Боядисване на абажура: с кои цветове?

Едноцветният абажур може да стане скучен с времето. Но можете лесно да го подправите, като боядисате лампата си. По-долу ще разберете на какво трябва да обърнете внимание и как да продължите стъпка по стъпка.

Кои цветове за коя лампа?

Оризови лампи и абажури от хартия

Оризовите лампи са много популярни, защото са евтини и обикновено са доста големи и бели. Рисуването е особено забавно за децата. Можете да използвате всеки цвят за рисуване на оризова лампа или хартиена лампа, но най-лесният и екологичен начин е да използвате водна боя или боя за пръсти. За да рисувате, извадете крушката и свалете абажура!
Освен това внимавайте да не полагате твърде много вода върху лампата, в противен случай тънкият материал може да се напука.
Вместо да рисувате лампата на ръка с четка, можете също да я оцветите изцяло или например да я нарисувате с четка.Б. Сгънете го и оставете боята да премине през затворения чадър, създавайки вид шарка за боядисване.
Или можете да използвате спрейове и да направите шаблони от хартия. Прикрепете шаблоните към лампата с много малко тиксо и след това напръскайте сянката. Резултатът: красиви фигури се открояват на цветния фон.

  • Прочетете също - направете лампа от хартия
  • Прочетете също - лампа за плетене на една кука себе си
  • Прочетете също - Печат на абажура

Метални лампи

За боядисване на метални лампи трябва да използвате специална топлоустойчива боя за метали. Можете да го получите за боядисване или в спрей. Купете два различни цвята в кутии за пръскане: С единия пръскате целия сянка, така да се каже като фон, а с другия задавате красиви акценти, при което можете също да използвате шаблони отново или просто да използвате спрей ефекта като такъв. Извадете крушката и държача на лампата и напръскайте, ако е възможно, на открито и върху повърхност, покрита с вестник.

Стъклени лампи

За боядисване на стъклени лампи трябва да използвате специална боя за стъкло. Филигранните фигури, пейзажи и шарки изглеждат особено интересни на стъклените лампи. Възползвайте се от факта, че лампата е полупрозрачна! Направете скица на хартия и прикрепете хартията към вътрешността на лампите с помощта на лепяща лента. Вече имате шаблон.

Съвети и трикове Комбинирайте цвят и хартия! Залепете сладки, ръчно изработени фигури от тънка цветна хартия към вашата лампа и увенчайте творението си с красиви фонови картини като.Б. Пейзажи, дървета, облаци и др.