Ето как леките панели могат лесно да се режат

Така наречените светлинни панели са изработени от материали като PVC или поликарбонат. По време на обработката и сглобяването трябва да обърнете внимание на няколко неща, за да получите добър резултат от работата и да не повредите панелите.

Важни инструкции за обработка на полупрозрачните панели

Леките панели от PVC и поликарбонат със синусов профил трябва да бъдат внимателно обработени. В допълнение към информацията за съхранението и полагането на панелите, винаги трябва да се уверите, че те са изрязани правилно. Използвайте само остриета с възможно най-фините зъби и електрически машини като прободни триони или, още по-добре, ръчни циркуляри (108,00 € на Amazon *) n и циркулярни триони (159,00 € на Amazon *) n. Също така не боли, ако машините са оборудвани със специални остриета от карбид или дори диамантени дискове. Уверете се, че сте фиксирали пластмасовите плочи със скоба при рязане. Това е, за да се предотврати ударът на светлинния панел по време на трион и евентуално скъсване. Трябва да отбележите и следното:

  • Прочетете също - Ето как гипсофазерните плоскости могат лесно да се режат и обработват
  • Прочетете още - Листовете от полистирол могат да се режат лесно и чисто с топлина
  • Прочетете също - изрежете мрамор сами или го нарежете
  • Най-добре е да направите пробен разрез, ако е възможно. Ако се напука или е повреден, ще трябва да използвате различен трион.
  • Същото важи и ако отрязаният ръб не е чист.
  • Какво важи за рязането на панелите, трябва да обърнете внимание и при пробиването на необходимите пробивни отвори. Най-добре е да използвате стъпаловидна или конусна бормашина, с която да изрежете достатъчно големи отвори (с около 3 до 4 милиметра по-големи от винта) в материала.

Какво трябва да имате предвид при обработка и по-късно сглобяване на панелите

Подходяща подструктура е необходима, за да се получи стабилен и преди всичко водоустойчив покрив. Преди да сглобите панелите, изрежете ги по размер, ако е необходимо. Също така трябва да направите контактните зони между подструктурата и светлинните панели възможно най-ярки. По този начин слънчевата радиация се отразява и площта под светлинните панели не се нагрява толкова много под пряка слънчева светлина. Това предотвратява натрупването на топлина.

Изрязването на светлинните панели по ъглите

Можете да избегнете множество припокривания в ъглите, протичащи един към друг, като отрежете ъглите на двата средни покривни панела, за да се поберат. Оставете пространство от около 10 милиметра между изрязаните ръбове в ъглите на светлинните панели.