Премахнете петното и го изнесете от дълбините на дървото

За разлика от лака, глазурата е проектирана да прониква възможно най-дълбоко в дървото. Той трябва да остави естествените пори отворени възможно най-много и все пак да предпазва дървеното вещество от влага и атмосферни влияния. Тази дълбочина на проникване затруднява отстраняването. При оголване могат да се достигнат и по-дълбоки слоеве.

Тънък и дебел слой глазури

Глазурите се използват като вариант с дебел или тънък слой върху дърво. Глазурата с дебел слой е по-скоро като печат като цветен или прозрачен лак. Тънкослойната глазура прониква дълбоко в дървото и не образува филм на повърхността. Това, което е благоприятно за абсорбирането на влага в дървесината, поставя повишени изисквания, когато тя трябва да бъде премахната.

  • Прочетете също - Отстраняване на бистър лак и придаване на дървесина отново дишане
  • Прочетете също - Започнете да събличате дърва с нежно домашно средство
  • Прочетете още - Глазура върху лакирано дърво: Дали работи дори?

Има три метода за премахване, от които можете да избирате:

  • Дървесината се загрява с термопистолет и се нанася глазурата

Трудността е да се достигнат всички остатъци от глазура и ограниченият капацитет на нагряване преди дървото да се повреди

  • Повърхността на дървото е шлайфана. Поради дълбочината на глазурата се изисква високо ниво на отстраняване. По-специално мебелите не осигуряват достатъчно вещество
  • Нанася се препарат за отстраняване на боя и трябва да влезе в сила за дълго време. Тъй като дървото набъбва, глазурата се "извежда" на повърхността и се отстранява

Дебелослойните глазури не проникват толкова дълбоко и са по-лесни за достигане и отстраняване чрез механични методи.

Почистване на дърво отвътре за първоначално състояние

Глазовете имат химически съставки, които могат да бъдат „напукани“ само с подходящи химически разтворители. Опитът с домашни средства, които имат нещо безвредно по отношение на здравето и опасностите за околната среда, могат да бъдат изпитани. За глазури те обикновено са твърде слаби.

Като цяло, тя трябва да бъде разпределена с добавянето на лазерни детайли, ако е предназначена устойчива боя или забавяне. Когато старата цветна задейства при люлка, механична подготовка е достатъчна, която се отнася и за ласера ​​дърво.

Необходим е скрин, ако първоначалното състояние или прозрачна боя представлява целта. В допълнение към оптичния аспект, лазурата на едринг, също влияе върху абсорбцията. Вместо закъснение, подходяща дълбока причина може да компенсира този проблем, без да се поставя.

Съвети и трикове Обърнете внимание на съвместимостта с дървените си видове при избора на петна. Очистването може при желание да потъмнее, изсветли и обезцвети.