Paint Laitex Color директно върху мазилката: Какво говори срещу него?

Латексните цветове носят специална великолепия със себе си, че нямат лесни дисперсионни цветове. Между другото, боята, която обикновено не съдържа истински латекс повече, се счита за изключително лесна грижа, така че често се използва в хигиенни чувствителни зони. Тези предимства говорят за себе си, но на кои субстрати оставят цвят на латекс?

Цвят на латекс на мазилка вместо рисуване на тапети - отива?

Обикновено препоръката е първо да покриете стена с тапет и след това да я боядисате с латекс. Боята се нанася на относително тънки слоеве и следователно изглежда страхотно на структурирани повърхности.

  • Прочетете също - латексната боя може лесно да бъде измазана?
  • Прочетете също - Наистина ли латексовата боя има смисъл в спалнята?
  • Прочетете също - Как да рисувате правилно латексната боя: Подробно ръководство

Особено често срещана комбинация е латексова боя върху тапети от фибростъкло: Този тип тапети могат лесно да се залепят за стената в големи ленти и допринасят за водоустойчива, миеща се повърхност.

Рядко виждате латексна боя директно върху мазилката, въпреки че съответното покритие на суха и стабилна повърхност е възможно без никакви проблеми. За съжаление, боята е много трудно да се премахне по-късно, тя работи много по-добре с тапети.

Как да подготвите вашата мазилка за покритие с латексова боя

Ако все пак решите да рисувате директно върху мазилката, най-добре е да продължите по следния начин: Изберете латекс, който е възможно най-дифузионен и осигурете стабилна повърхност!

  • Оставете влагата в мазилката да изсъхне, премахнете причините
  • Отстранете ноктите и дюбелите
  • Замажете старите тапети и остатъците от боя
  • премахнете всички петна от ръжда
  • Запълнете дупките с пълнител (4,25 евро на Amazon *)
  • Ако е необходимо, шлайфайте повърхността
  • Изчеткайте шлифовъчната повърхност и укрепете с дълбока грундировка

Сега можете да нанесете латексната си боя, за предпочитане в няколко тънки слоя, които поставяте един върху друг. Възможни са и оцветяване и глазури, за оживен дизайн на стените според вашия личен вкус!

Запомнете: колкото по-високо е нивото на гланц на вашата латексна боя, толкова по-трудно е да се боядисва по-късно. Затова е по-добре да изберете по-матов вариант - и бъдете подготвени за факта, че покритието може да бъде премахнато отново само с помощта на механична сила.

Съвети и трикове По-добре е да не боядисвате студените зони на стени с големи площи латекс, тъй като влагата може да се натрупва в строителната тъкан, която покритието затруднява излизането. Това може да доведе до мухъл!