Цвят на латекс изцяло премахване от мазилка за нова картина

Латексните цветове имат някои приятни функции, които ги правят популярна боя на силно напрегнати стени. Това със сигурност включва най-вече много добра издръжливост, висококачествените латексни цветове са правилно почистване. Но когато става въпрос за повторно отстраняване на покритието от стената, силна адхезия на субстрата също може да попречи. По този начин премахвате латексната си боя въпреки всички шансове!

Латексната боя може да се отстрани от стената по различни начини

Ако латексната боя не е боядисана директно върху мазилката, а върху тапета, значи имате късмет. Заедно с облицовката на стената покритието може да се отстрани относително лесно, но ако покритието е на стената, всичко, от което се нуждаете, е много търпение и старание.

  • Прочетете също - Използването на латексова боя правилно - за перфектно покритие
  • Прочетете също - латексова боя, идеалната боя за банята?
  • Прочетете също - Колко време е времето за съхнене на латексната боя?

За да премахнете латексната боя от мазилката, определено се нуждаете от механични сили, които могат да бъдат подкрепени както химически, така и физически. Тези устройства са подходящи за отлепване на покритието:

  • шпатула
  • Машина за мелене
  • Свредло (€ 48,00 в Amazon *) със съответния прикачен файл

Ръчната работа със шпатулата ще струва най-много усилия и време, струва си само ако мазилката зад латексната боя е разхлабена и може да се отстрани относително лесно. Омекотете латексната боя с подходящ препарат за отстраняване на боя или с вентилатор за горещ въздух, за да ускорите процеса.

Отстранете латексовата боя от мазилката с помощта на машина

Ако решите да използвате шлифовъчната машина, бъдете готови, че гуменият цвят ще запуши хартията ви сравнително бързо. Това означава много работа и голям разход на материали.

Обикновено е по-добре със свредло: Оборудвайте устройството си с подходящо закрепване с телена четка и шлайфайте латексната боя от мазилката. На стабилна повърхност това е прашна мощност, но се извършва относително бързо.

За този процес не е необходимо предварително да обработвате латексната боя с препарат за отстраняване на боя (28,44 евро на Amazon *) или горещ въздух, мощността на машините вероятно е напълно достатъчна. Няма да е лесно, но може би изобщо не трябва да премахвате покритието.

Съвети и трикове Ако под латексната боя не се подозира растеж на плесен или други структурни повреди, просто опитайте да шлайфате и боядисате. Тестовото покритие изяснява дали новата боя ще се задържи, без да се налага да отстранявате латексната боя от мазилката.