Как да нарисувате латексната боя правилно: подробни инструкции

Латексните бои образуват миещо се, устойчиво на абразия покритие за стени, които са изложени на високи нива на стрес всеки ден. Готовото покритие се почиства по-лесно от обикновената боя за стени и освен това има лек до силен гланц. Не е нужно да сте професионалист, за да нанасяте латексната боя върху стената: нашите инструкции са достатъчни, за да постигнете наистина добър резултат!

С тези съвети ще получите хубав резултат

Съвременните латексни бои принадлежат към дисперсионните бои, пигментите им са напълно обвити в свързващи вещества, така че се създава гладка повърхност. Материалът обикновено е малко по-тънък от обичайните стенни бои, поради което силно се препоръчва решетка за избърсване.

  • Прочетете също - Как да поставите латексната си боя на стената спретнато
  • Прочетете също - Наистина ли латексовата боя има смисъл в спалнята?
  • Прочетете още - Вреден ли е латексният лак за здравето?

В много случаи е необходимо второ покритие, тъй като латексните бои често имат доста ниска непрозрачност. Не се колебайте да използвате четка и валяк втори път, ако има ивици и полупрозрачни повърхности: струва си!

Боядисване на латексова боя като професионалистите: ръководство

  • Латекс боя
  • тиксо
  • Фолио / бояджийско руно / картон
  • Ракел
  • четка
  • малък валяк за боядисване
  • голям валяк за боядисване

1. Маскирайте мястото внимателно

Тъй като едва ли е възможно да нанесете латексна боя върху стената, без да капе, първо трябва да защитите пода с маскиращ материал и да маскирате всички первази и рамки на вратите.

2. Започнете да прилагате от страната на прозореца

Изберете ъгъл на стаята близо до прозореца, за да започнете да рисувате. Първо работете върху зоните на ръба с четката, след което бързо запълнете зоната с валяка.

3. Придайте цвят на валяка за боядисване

Първо, навлажнете малко валяка за боядисване. За да нанесете боята чисто с валяка, не я потапяйте в боята. С малко натиск претъркалете повърхността върху латексната боя и след това я отстранете отново. След това боядисайте стената.

4-ти. Боядисвайте повърхности без начални точки

Винаги завършвайте боядисването на цяла стена, преди да направите почивка. По този начин избягвате образуването на ивици, което се случва, когато отделните секции не се обработват мокро върху мокро.

5. Измийте инструмента

По време на по-дълги почивки и след края на работата измийте добре инструментите си с вода, така че остатъците от боята да не изсъхнат.

Съвети и трикове Ролките с дълги купчини са подходящи за силно структурирани стени; ролката с къси купчини е достатъчна за гладки повърхности. Всеки, който също трябва да боядиса тавана, започва там, преди да отиде до стените.