Според таблицата: колко джобни пари трябва да стигнем до на каква възраст?

В някакъв момент децата ви трябва да се научат как да се справят с пари. По-рано толкова по-добре. Най-лесният начин да ви дам джобни пари. Колко джобни пари трябва да получат на каква възраст и кои някои препоръки за парите могат да бъдат последвани, ние ви разкриваме тук.

Децата имат много желания. Списанието на павилиона, шоколада в супермаркета или автомобила на играчките в универсалния магазин: ако отиде в най-малката в къщата, човек ще донесе поне едно от всяко пътуване. Не можете да го отведете до вас, защото какви пари струват пари и какво означава, когато нещо е "скъпо", все още не разбирате. Трябва да научите това и можете най-добре да използвате с помощта на джобни пари.

Предварително във видеото: ежедневие с деца - така или иначе можете да направите своя дозор!

Вашият браузър не може да възпроизвежда този видеоклип.

Видео от Anga Обратно

Кога децата трябва да получат джобни пари?

Вече от четири или пет години децата могат бавно да водят до собствените си пари. Ако им дадете 50 цента джобни пари през седмицата, бързо научавате, че получавате Lolli, но например без топка от лед. Вие ще опознаете стойността на 50 цента и ще започнете да разбирате, че понякога "спаси" трябва да можете да си позволите по-големи неща.

Ако децата станат по-големи, променете желанията си. По-големите деца, толкова по-джобни пари можете да им дадете.

Колко джобни пари трябва да получат децата?

В разгара на джобните пари винаги трябва да бъдете индивидуално насочени към собственото си дете и вашите нужди. Разбира се, възрастта на потомството играе роля в количеството джобни пари, но и възможностите на родителите. В семейства, където парите са оскъдни, джобните пари обикновено са ниски. Но това не е задължително да има отрицателно въздействие. Важно е родителите да говорят за тях в случая с детето и да обяснят ситуацията.
Семейства, където има достатъчно пари, децата ви не трябва да се пожаряват с твърде високи джобни пари. Тъй като целта и целта на джобните пари е да научат детето на домакински пари. Детето трябва да се научи да разбира, че човек не може да си позволи нещо и да спаси определени желания.

Таблица за джобни пари: колко пари на каква възраст?

Като ориентация за това колко джобни пари в коя възраст е полезна, има таблица с джобна пари, редактирана от младежките служби.

Детство
джобни пари

 • 4 - 5 години

50 цента на седмица

 • 6 - 7 години

1.50 - 2 евро на седмица

 • 8 - 9 години

2 - 3 евро на седмица

 • 10 - 11 години

13 - 16 евро на месец

 • 12 - 13 години

18 - 22 евро на месец

 • 14 - 15 години

25 - 30 евро на месец

 • 16 - 17 евро

35 - 45 евро на месец

 • 18 години

70 евро на месец

Размерът на посочените тук джобни пари е чиста препоръка. Никой не е длъжен да плати на детето си джобни пари (на тази височина).

Джобни пари седмично или месечно заплащане?

 • В малки деца, джобните пари са най-добре платени седмично, след това месечно. Като правило, сумата се предава, но в юноши, той може да бъде прехвърлен и в разплащателна сметка.
 • Създаване на ясни условия от самото начало: определя последователна сума и фиксиран ден на плащане (Z.Б. Всяка сряда, винаги на 1. Събота на месеца). Много важно: запазете го!
 • Поставете правилата, определени: парите са вашето дете, това може да направи това, което иска. Но: няма аванс и не допълнително.
 • Мотивира детето си да спаси част от парите, за да отговори на специално желание (z.Б. игра)
 • Forbuilding детето ви да купуват опасни неща (това е особено вярно за младите хора). За нарушения (цигари, алкохол) джобните пари са боядисани!

Важно е също така джобните пари да не се изплащат, увеличават или заличават като среда под налягане, например за училищните постижения. Постиженията в училище не трябва да бъдат финансово възнаградени, защото детето ви научава за живота си.
Същото се отнася и за домакинството (покритие на масата, почистване на съдомиялната машина), защото е нормално всеки член на семейството да помогне в домакинството. Въпреки това, можете да дадете на детето си малко пари, ако включите извънредна задача, например, ако помага на обновяването на апартамента.

Какво може да купи детето ми от джобни пари?

Понякога трябва да хапете като родител, много на езика, ако потомството обяви едно нещо, което иска да купи от спестяванията си. За толкова слаба и глупава покупка се появява, когато детето иска да ги направи със спестяванията си, тогава може. (Изключени са, покупки, които са опасни или засягащи обща забрана в семейството.Да се)
И ако детето се намира, всичко, което спасяването и парите не си струвало, то е научило нещо ценно за живота.
Всъщност, в Германия, какви деца имат право да правят с джобните си пари. В така наречения джобнен параграф на гражданския кодекс родителите с плащането на джобни пари на детето си правят тези пари в свободното време. Това означава, че детето може да реши какво купува.
За по-малките деца под седем години това не се прилага, защото те се прилагат съгласно закона като неразрешен. Това означава, че родителите могат теоретично да отменят покупка, ако не са съгласни с това.

Практически съвети за джобни пари

Ако следвате тези съвети, детето ви ще научи по-добре с пари:

 • Увеличете джобните пари всяка година.
 • Обяснете на детето си, което плаща какво. Вземете всички необходими придобивания (облекло, разходи за спортния клуб, учебни пособия, книги...Да се). Вашето дете трябва да плати за всички допълнителни пожелания: допълнителни проблеми (нова игра за PlayStation, мобилен телефон), сладкиши (лед, дъвка), плащане за маркови елементи, аксесоари.
 • Вземете детето си за пазаруване и му покажете ценовите етикети. Обяснете го как да сравняваме цените, какви разходи за живота и как да се използват правилно.

Вашето дете не иска джобни пари?

Това е рядкост, но се случва: някои деца отхвърлят джобните пари. Например, защото те се страхуват от по-възрастните или не са достатъчно зрели. Не натискайте детето си парите! Изчакайте игра или бонбони и след това му обяснете, че джобните пари са там.

Тук можете да намерите още по-интересни теми:

Hausarrest, TV Bed & Co: Трябва ли да накажете децата (днес така)?

Колко струва детето? Толкова много пари родителите се отказват до 18-ти. Година на живот