LED лампата мига - каква е причината?

Ако LED светлината мига или свети само след изключване, често възниква въпросът каква е причината за това. В тази статия можете да прочетете за възможните причини за мигане или последващо светене и какво може да се направи, за да ги премахнете.

Причина за мигане и последващо светене

LED светлините често започват с много слаб ток. Това явление е известно и от енергоспестяващи лампи. Веднага щом на лампите се развие ниско напрежение, те за кратко започват да мигат или светят леко, дори ако всъщност са изключени.

  • Прочетете също - LED лампа свири - каква може да е причината?
  • Прочетете също - LED продължава да свети - каква е причината?
  • Прочетете също - Вградена LED лампа счупена - какво да правя?

Дори най-малките токове и дори приложените електромагнитни полета могат да бъдат достатъчни, за да накарат LED светлината да свети.

Такива течения могат да възникнат по различни причини:

  • от верига за смяна
  • на осветените ключове (превключвател на подгрева)
  • на токове на утечка
  • на димери
  • от близките електромагнитни полета

Схеми за смяна

При превключващите вериги тези проблеми възникват често, дори ако те се извършват правилно. Причината за това са повтарящите се токове, които карат светодиода да свети, дори при правилно изпълнение.

Ако е изградена така наречената „верига на Хамбург“, можете да предположите, че в този случай винаги Ще текат течения. Такива схеми не трябва да се използват, когато светодиодите са източници на светлина.

Превключвател за светене

Осветените превключватели също генерират много ниски токове и трябва да бъдат заменени, ако е възможно.

Токове на утечка

Течовете на утечки могат да се появят доста често, особено при по-стари инсталации. Това често е неизбежно. Обновяването на инсталацията в критични области често помага тук.

димер

Не всички светодиоди могат да се регулират, могат да се използват само подходящи димери. Тук също може да има причина светодиодите да светят след това. Само крушката винаги можеше да бъде затъмнена без проблеми.

електромагнитни полета

Дори близките полета на електромагнитни смущения (като кабел близо до осветителното тяло) могат да причинят минимални напрежения в лампата.

Елиминиране

По принцип решението е да се свърже достатъчно голям резистор пред лампата, което предотвратява съответните токове при изключване. Принципът обаче винаги трябва да бъде адаптиран към отделния случай.

Съвети и трикове Не сте сами с проблема си. Тези проблеми се повтарят в много домакинства. Засега няма професионално решение за преоборудване. Вашият електротехник обаче може да анализира проблема и да отстрани причината за проблема, като инсталира подходящо устройство.