кожени седалки чисти с детергент

Кожени седалки в превозни средства и на фотьойли и диван са устойчиви и толерират, ако не са ярко оцветени, сравнително много мръсотия. За някои кожени оценки, патина, която се счита за рафинирана или замърсяваща, в зависимост от вкуса и възприятието. С детергент внимателно почистване понякога е възможно.

Няма обща препоръка и солидни правила

Колкото и да е широка гамата от типове автомобили и седалки с кожени калъфи, различните кожи реагират по различен начин на методите за почистване. Има дебела, здрава и нечувствителна биволска кожа, която почти може да се търка и търка. Мекият велур с отворени пори трудно понася и най-малката влага и веднага образува петна.

  • Прочетете също - почистването на бебешки шишета с течност за миене не е проблем
  • Прочетете още - Маслената картина може да се почисти с помощта на течност за миене
  • Прочетете също - почиствайте тоалетната само с препарат

Дали кожните повърхности могат да се почистват с течност за миене трябва да бъдат изпробвани и решени във всеки отделен случай. Задачата е толкова трудна, колкото почистването на маслена картина с препарат. Първият основен тест сортира всички кожи, които могат да бъдат почистени от миряни от самото начало:

1. Подвижни капчици вода

В повечето случаи капчица вода, нанесена на скрито място, ще се търкаля от повърхността на кожата. Може да се работи с препарат.

2. Улов на капка вода

Особено при велур и велур, капката вода се изтегля и се образува петно. В никакъв случай не работете с течни почистващи препарати и се консултирайте със специализирана компания.

Начинът, по който оттича водата, може да се различава значително при различните видове кожа. Докато някои кожи могат да издържат на дъжд без петна, други образуват относително бързо водни ивици.

Що се отнася до течността за миене, трябва да се помни, че повърхностноактивните вещества правят водата по-течаща и следователно могат да „вземат мръсотията със себе си“ по-добре, но в същото време да проникнат по-лесно в кожата.

Успехът и процедурата зависят от правилния и правилния инструмент. Водата за изплакване може да се прилага и отстранява със следните инструменти:

  • Гъба (естествена или синтетична)
  • Четка (изберете твърдост на четина според твърдостта на кожата)
  • Силно абсорбиращи парцали и тъкани
  • Четка за зъби (за бръчки и шевове)
  • Четка за миене на съдове
  • Сешоар (за бързо изсъхване на влажната мазилка)
  • Четка на художника (за отстраняване на влага)
Съвети и трикове Когато почиствате кожата, винаги трябва да следите резултата и реакцията. Структурата на повърхностите може да се различава една от друга в отделни точки и да реагира по различен начин на течности и препарати.