Нанасяне на глинена мазилка върху плочки

Керамични плочки не правят идеални подземни за мазилки. Дори когато прилагането на глинена мазилка възниква въпросът дали плочките трябва да бъдат премахнати. Предизвикателството е способността за отговорност, която е по-ниска в глинеста мазилка от многото друго почистване. Малко трик спасява досадните слоби.

Клейната мазилка има трудни свойства

Когато плочките трябва да бъдат измазани, гладката им повърхност представлява не много противоположен субстрат. Докато лайм мазилка на плочки, поне авангарните си качествени играчи чрез хидравлична обстановка, глинеста мазилка не показва този имот.

 • Също така четете - Нанесете глинеста мазилка към съществуващата гипсова мазилка
 • Също така четете - глина само като топ мазилка
 • Също така прочетете - обработвайте глинеста мазилка като подвижна мазилка

По принцип глинената мазилка може да се използва в баня и може да покаже своите предимства благодарение на способността си да абсорбира влагата и регулирането на климата в помещението. Не трябва да се закрепва в зоната с вода. Съществува обаче мароканската техника за запечатване Tadelakt, която защитава варовата мазилка.

По този начин нанасяте глинена мазилка върху плочки по траен начин

 • лепило за плочки
 • Подложки от фибростъкло
 • Глинена мазилка
 • Таделакт
 • Абразиви (евентуално с диамант)
 • Нож с твърдо острие (титан)
 • шпатула
 • Почистваща мистрия

1. Чисти плочки

Отстранете старателно всички остатъци от мазнини и органични замърсявания като плесен от плочките и фугиращата смес. Използвайте препарат за разтваряне на мазнини и, ако е необходимо, оцет или лимонена киселина срещу органични вещества.

2. Резултатни плочки

Дали можете да надраскате повърхността на плочките зависи от тяхната текстура. Опитайте диамантени абразиви или титаниево острие. Всяка успешна драскотина дава на лепилото за плочки допълнителна възможност за залепване.

3. Нанесете лепило

Нанесете лепилото за плочки на слой с дебелина около два милиметра. Можете да запълните фугите с лепило, което е било компресирано чрез натискане. Оставете лепилото да стегне за няколко минути.

4-ти. Натиснете стъклената тъкан

Натиснете изрязаните стъклени тъкани в лепилото за плочки в съответствие с инструкциите на производителя.

5. Измазване

След като подсиленият лепилен слой изсъхне, можете да нанесете глинената мазилка, както би било на други основи.

6-то. За запечатване

За да постигнете повърхностна защита около ваната, душа и мивката, можете да нанесете смес от глина и варова мазилка. Веществото, известно като таделакт, едва ли ограничава предимствата на глинената мазилка.

Съвети и трикове За да промените цвета на вашата глинена мазилка в банята, идеално използвайте боя на мокра вар, която се използва за влага.