Нанасяне на глинена мазилка върху гипсокартон

Мазилката от Париж и глината не са приятели като материали, което се отнася и за подформите от глинена мазилка и гипсокартон. Съществуват значителни разлики както по отношение на контакт помежду си, така и в поведението на материала по отношение на разликите във влажността и температурата. Има спомагателни конструкции, които така или иначе позволяват комбиниране.

Четири материални разлики влияят върху комбинацията

В много къщи с конструкция на шпилка и в преустроени тавански етажи стените са предимно от гипсокартон. Повърхностите на панелите могат да бъдат измазани, но нямат идеалните свойства, особено за глинената мазилка. Най-големите разлики са:

  • Прочетете също - Нанасяне на глинеста мазилка: Как работи правилно!
  • Прочетете също - глинена мазилка: ръководство
  • Прочетете също - възможни приложения за глинена мазилка в банята

1. Разширяване с повишаване на температурите и свиване при охлаждане
2. Дифузионно поведение при поглъщане и освобождаване на влага
3. Механична текстура от твърда глина и податлива мазилка от Париж
4-ти. Не е издръжливост поради гладкостта на повърхностите

Функции на грунда и свързващия агент

Глинената мазилка се разпространява не само към стаята, но и към гипсокартона на гърба. Отделянето на влага уврежда гипсокартона, който в по-лекия случай засяга само горния слой хартия. Предимно риверите не се появяват с влагата и омекотяващата плоча реагира с разширяване и деформация. Грундът трябва да регулира налагането на влага между двете страни.

Различният израз на физическите свойства на глинеста мазилка и твърди теап изисква отделяне. Прайменът или междинният слой трябва да бъде достатъчно еластичен, за да компенсира напреженията между двата материала.

Ригите, подобни на гипса, има много гладка повърхност. Клейната мазилка трябва да бъде помогнала да бъде "държането", защото му липсва имота на "Атрален" на други видове мазилки.

Блокирането на земята трябва да отделя и да се предпази от влага

Така наречената ограничена причина съчетава балансиращите и преодолените свойства. Кварцов пясък е централният компонент на грунд. С нарастващата дебелина на предвидения слой мазилка, бариерният слой трябва да нараства относително с него.

В повечето случаи е възможно да се приложи финишна мазилка от глина с размер до пет милиметра без удължена бариерна основа. За да не се движи гипсокартонът сам по себе си, като изкривяване, крестообразните опорни ленти на гърба служат добре.

Съвети и трикове Валцуващата мазилка от глина е най-бързият и безопасен начин за постигане на успех на гипсокартон, при условие че имате подходящ грунд за отделяне и защита от влага.