Леки керемиди: какви опции има и какво струват??

В много случаи глинените керемиди не могат да се използват на покрив поради голямото им мъртво тегло, тъй като носещата способност на покрива е твърде ниска. Тогава тук се изискват по-леки алтернативи. Можете да прочетете за това, което се предлага тук, колко струват тези алтернативи за керемиди и къде можете да ги получите тук.

Покривни плочки в светлина - алтернативата за покриви с по-малка носеща способност

Днес архитектите планират покриви с товароподемност около 70 кг на квадратен метър. Това звучи много, а също така означава много стабилна и материал-интензивна подструктура.

 • Прочетете също - Колко струват керемидите?
 • Прочетете също - Нови керемиди, поглед към цената
 • Прочетете също - цени от керамични керемиди, колко струват класическите керемиди?

С оглед на факта, че дори относително леката тава във Франкфурт тежи над 40 кг на квадратен метър на покрива, спецификациите на планиране на архитектите вече не изглеждат толкова прекомерни, тъй като силите на срязване на вятъра все още трябва да бъдат взети под внимание.

Въпреки това, много - особено по-старите - покриви имат далеч по-малка носеща способност, така че тук трябва да се обмислят алтернативи за покриви. Има доста от тях - но бетонните блокове не са един от тях, защото са дори по-тежки от повечето глинени тухли.

Леки алтернативи на глинени тухли

 • Калаени керемиди, с около 5 кг на квадратен метър
 • Пластмасови покривни керемиди, не особено често срещани, с приблизително еднакво тегло
 • покритие от битумна керемида, което също е много леко
  Eternit, т.е. фиброциментово покритие на покрива

Алтернативи от дилъри в Интернет

 • сутиени.de: Търговецът на тухли има богата гама с много цветове и повърхностни дизайни, включително за битови плочки.
 • кератон.de: Производителят на глинени керемиди естествено предлага и битови керемиди.
 • строителство.de: Онлайн дилърът на строителни материали bausep разполага с цяла гама от различни покривни покрития в своята гама, заедно с много полезна информация.

По този начин е по-евтино

По отношение на цената, разбира се, трябва да изчислите отделните варианти един срещу друг и преди всичко да използвате цената на квадратен метър. Тук ламарината е дори по-скъпа от глинените тухли - около 13 евро на квадратен метър почти наполовина.

Eternit е много евтин вариант, с около 4 - 5 EUR на квадратен метър - популярният тиган от Хайделберг също може да бъде добра и преди всичко евтина алтернатива.

Съвети и трикове позволяват на архитекта или покривател по отношение на товароносимостта на вашия покрив и да предложи подходящи алтернативи.