Да се ​​тества вода от чешмата - къде и как работи?

Продавачите на устройства за пречистване на вода и системи за обратна осмоза отново и отново подчертават колко лошо е германското качество на водата. Тъй като хората, които искат да продадат нещо, не винаги трябва да вярват, възниква въпросът, където можете да проверите качеството на питейната вода от линията. Как работи, когато работи и какво струва, затова е да се чете тук.

Чувство за анализ

Пиещата вода, получена от доставчика на вода във всички случаи, съответства на строгите спецификации на регулирането на питейната вода във всички случаи. Така че във всеки случай, той е безопасен и чист, ако пристигне в къщата.

  • Прочетете също - Подгответе чешмяна вода: има смисъл?
  • Също така четете - чешмяна вода: разходи и цени
  • Също така четете - чешмените съставки на немската питейна вода

Собствената линия в къщата може да има хигиенни или материални дефекти, които влошават качеството на водата. За да получите индикация за това, тестът на водата може да има смисъл.

В допълнение, разбира се, да се убедите колко "лошо " е вашето собствено качество на чешмяна вода. Що се отнася до опасността за здравето, осмозната вода е много по-голям риск на практика във всички случаи. Пиенето на големи количества от тази свръхчиста вода е довело немалко хора в болницата.

Проблемна къща добре

Собствениците на кладенци, които не се снабдяват от обществената тръбопроводна мрежа, трябва да изпълняват задълженията за проверка, които иначе биха засегнали самия доставчик на вода. В повечето случаи така или иначе редовно се извършват подробни анализи, поне веднъж годишно трябва да се извършва интензивен тест за бактерии.

Въпреки това, много технически стойности на водата за битови кладенци могат да представляват интерес, където качеството на водата често може да се увеличи значително чрез пречистване. Високи товари с желязо и манган, които харесват и трябва да бъдат филтрирани не са необичайни за къщата фонтан.

Аналитична лаборатория

Много лабораторни предлагат обширни, професионални водни тестове. Стандартните са 27 тестови параметъра. За лаборатории като IFP (Бърз тест за вода.De) може просто да бъде поискан контейнер за проби и след това да бъде изпратен на поста. Цената на теста започва от около 30 - 40 евро.

Съвети и трикове често предлага и собствена оценка на водата за оценка на водата от кранчето. Първото повикване трябва винаги да се прилага за собствен доставчик на вода. В случай на значителни недостатъци (такава миризма или обезцветяване), такива изпити често са дори свободни.