Последно спасяване: глазурата помага срещу дървесни червеи?

Дървесният червей е прекалено ненаситен гост, който прегризва мебели и дъски за пода и не оставя нищо друго освен унищожение. След като се е утвърдило, наистина е трудно да се отървете от него. Отново и отново възниква въпросът: Помага ли да се боядисва дървото с глазура, за да се убият животните вътре? Или поне можете да предотвратите заразяване с това покритие?

Предотвратяване на дървесни червеи с глазура: възможно ли е?

Напълно нормалната дървесна глазура не съдържа никакви биоциди, които убиват дървесните червеи, други насекоми или гъбички. Независимо от това, той може да се използва като превантивен агент, тъй като има важно свойство: глазурата предпазва от влага.

Дървесните червеи не обичат твърде сухото дърво, те предпочитат да се обграждат с влажни влакна. С глазура почти никаква вода не прониква в съответния дървен предмет, така че тя предлага трайно лоша среда за живот на животните.

Въпреки това, ако дървото вече е влажно, покритието означава, че само малко влага попада навън - идеално за заразяване с дървесни червеи. Затова е по-добре преди боядисване да покриете само добре изсушено дърво с глазура и внимателно да изсушите влажни предмети.

Борба с дървесния червей с глазура: Това реалистично ли е??

За съжаление трябва да кажем на този етап: Не, това не е реалистично. Поне ако нанесете обикновена глазура, която не съдържа добавен биоцид. Ако обаче се решите на смъртна глазура от дърверен червей, тя изглежда съвсем различно!

Но бъдете внимателни: такива продукти винаги съдържат някои токсини, които могат да повлияят на вашето здраве! Затова се ограничете до външната зона и се предпазете добре от изпаренията, докато рисувате.

Как да се отърва от дървесния червей отново?

За щастие, ако не искате да рисувате глазура, съдържаща биоцид, има няколко други възможности за борба с насекомите. Ето малка селекция:

  • Изсушете дървения предмет в добре отоплявана стая
  • Поставете жълъди, изчакайте нашествие и ги изхвърлете
  • Опаковайте предмета в пластмаса, добавете към него купа амоняк
  • Наклонете оцетната есенция в отворите за пробиване
  • Нанесете борна сол върху мебела

Всеки от тези методи може да бъде полезен, но те имат и своите недостатъци. Изсушаването на дървесината се счита за особено ефективно! Амонякът може да обезцвети дъбово и буково дърво, оцетната есенция само прогонва животните. За съжаление, борната сол прониква само повърхностно.

Съвети и трикове Винаги трябва да съхранявате дърва възможно най-сухи, особено не в контакт с влажната земя. Само като сте сухи, можете да задържите досадните гости далеч в дългосрочен план.