Отстранете чисто маслената боя от стената

Маслените бои винаги са били проектирани да издържат изключително дълго. Помислете само за многобройните маслени картини от древни времена, които са докоснати малко от реставраторите, но в по-голямата си част все още са напълно оригинални! Едва ли е изненадващо, че този здрав вид боя е бил използван и на стената, защото и тук хората не са искали да се откажат от блясъка и продължителността на живота на маслените бои. Но сега сте изправени пред въпроса: Как мога да премахна такова покритие отново??

Маслените бои често се размазват, когато се опитват да ги премахнат

За съжаление маслените бои имат твърде голяма склонност към размазване, когато се отстраняват от стената, което прави нещата още по-трудни. С орбитална шлифовъчна машина (72,99 евро в Amazon *) обикновено не стигате много далеч, защото мазното покритие бързо запушва шкурката и след това ефектът на шлайфане намалява значително.

  • Също прочетете - три сигурни вида за отстраняване на маслена боя
  • Също така прочетете - как може да се рисува маслото боя?
  • Също така четете - премахнете цвета на латекс на тапети, чист от стената

Когато тиктач и възпиращ, цветът се отклонява много силно и често може да се измие само с разтворители отново правилно. По този начин се създават много токсични пари, които трябва да бъдат сигурни, че трябва да се предпазят: носене на разтворители и резистентни към лигавицата ръкавици и подходяща дихателна защита, включително очила!

Това не звучи толкова изкушаващо, или? Може би харесвате любимите ни методи за премахване на маслото от стената до много по-добро! Съвсем "без" те не са синоними.

С камера за гореща въздух или машина за почистване: това е как стената ви ще бъде чиста отново

Сравнително добре работи за обработка на стената с по-чист и механично отстраняване на маслото на този път. По този начин обаче винаги ще премахвате малко мазилка, която трябва да отворите отново след това или да допълните с пълнител (4,25 евро на Amazon *). Предимствата:

  • бърз, силен метод
  • няма вредни изпарения
  • дори последните остатъци могат да бъдат смлени без проблеми

Вторият метод, който често е успешен, е да загреете маслената боя на стената с термопистолет и след това да я шпакловате. Изчакайте покритието да мехурче и след това се захващайте за работа! Предимствата:

  • не се изисква специално оборудване, работи и с обикновен сешоар
  • не са необходими химикали, но въпреки това предпазват дихателните пътища от изпарения!
  • няма облаци прах, както при фрезоване
Съвети и трикове Работата и мръсотията неизбежно ще ви дойдат, когато искате да премахнете маслена боя от стена: Изберете най-лесния начин, като първо изпробвате методите на малка площ.