Светлина в тъмното: Как мога да осветя тъмна глазура?

Дървото ви току-що стана твърде тъмно и бихте искали да е с няколко тона по-светло? Това е разбираемо, защото тъмното лакирано дърво намалява атмосферата, особено в затворени помещения, а също така изглежда доста немодно. Но как би трябвало отново да изсветли тъмна глазура? Всъщност ние сме изправени пред проблем, който не е толкова лесно разрешим.

Мога ли да рисувам върху тъмна глазурна светлина?

На първо място: тъмната глазура е много трудна за изсветляване, като я боядисвате леко. Андеграундът винаги блести и по този начин наслагваните нюанси на цвета се добавят и стават по-тъмни с всеки слой.

Това важи особено за петна от кафяво дърво, които не са предназначени за непрозрачност. На стена, където се използват ярки цветове, може да продължите да правите много, като добавите повече светли пигменти - но и тук опциите са ограничени.

Единственото обещаващо, осъществимо решение е да нарисувате повърхността, която се оказа твърде тъмна. Но тогава не сте изсветлили глазурата, а просто сте покрили всичко. За съжаление зърното се губи върху дървото.

Отстранете глазурата, вместо да я изсветлявате

С остъкленото дърво все още имате възможност напълно да премахнете старата глазура и след това внимателно да остъклите повърхността. Използвайте устройство за смилане и след това внимателно прашайте субстрата.

Със сигурност не е грешка да се извършва, когато шлифовате дори един или два милиметра от дървената повърхност, защото гладурените се дълбоко в порите. В допълнение, възрастното дърво винаги е малко по-тъмно на зрителното поле; Поради дълбокото шлайфане обикновено се осветява.

Може би искате да вземете след смилане след прозрачно покритие вместо глазура, защото толкова много харесвате полираната дървесина. А само леко пигментираното покритие притежава отделен, интересен оптичен ефект.

Лазурната светлина, преди да изтриете - това е това?

Преди да се люлеете, можете да запалите глазура. Най-лесният начин е да се удължи цвета с подходящия разтворител: тънкослойният материал се прилага, по-яркото работи.

Въпреки това, има и възможност за добавяне на по-светла глазура и след това да се използва сместа, за да се изтрие. Важно е винаги ниска пигментна плътност, така че резултатът е наистина лек.

Съвети и трикове Разредете водоразтворимите лазери основно с вода. Разтворителите, съдържащи вещества, от друга страна, трябва да бъдат смесени с подходящия разтворител: обърнете внимание на инструкциите за употреба!