Премахване на петна от лилии: така работи

Толкова хубаво са ароматни цветя, толкова грозни са петна, които оставят - и преди всичко упорито! Детергент и Ко. Помогнете малко на. Петна може най-добре да се отстрани - с проста лепилна лента.

Начало средства срещу петна от Лилиен

  • Лепилна лента (!Да се)
  • лакочистител
  • дух
  • Прочетете също - Премахнете измитите петна
  • Прочетете също - Как да премахнете петна от синтетична кожа
  • Прочетете също - Как да премахнете петна от коприна

Инструкции за пълно премахване на петна от лилии

  • прахосмукачка
  • Спирит, лакочистител или специално средство за премахване на петна
  • тиксо

1. Предварителна обработка без вода!

Най-лошото, което можете да направите върху петно ​​от лилия, е да го навлажнете веднага. Докато другите петна се отстраняват най-добре с влажна кърпа, петното от лилия е сухо петно, т.е. всъщност е само прах, както подсказва името "прашец". Следователно петното първо трябва да се третира сухо.

За целта вземете прахосмукачка и прахосмукайте върху петното на най-ниската настройка. Когато петното е попаднало на килима или дивана, постепенно увеличавайте мощността на засмукване до най-високо ниво. За текстила обаче съществува риск от смучене. Бъди внимателен!

След това идва адхезивната лента. Отрежете част от нея и я залепете върху петна. Натиснете го добре и след това го извадете. Повторете процеса толкова често, докато не висяйте повече на лепилната лента.

Е все още там петна? След това сега мокро лечение сега.

2. Мокро лечение

Дайте малък дух, отстраняване на лак за нокти или отстраняване на петна за полен на кърпа или памучна топка и обърнете мястото, докато не изчезнат или далеч избледнели.

3. Да се ​​мият

Сега дайте на текстила в пералната машина и я измийте с възможно най-висока температура. В бели текстил можете да добавите естествен белч като лимонена киселина или прах за печене в машината.

4. Bleach

Петното все още може да се види след измиване? Да, прашецът е упорит. Ако е бяла дреха, закачете я на слънце за няколко часа. Това избледнява петно ​​от лилии.

Цветният текстил, от друга страна, е колкото загубен. Може би декоративна лепенка би изглеждала добре на място?

Съвети и трикове Първо не позволявайте да стигнете толкова далеч! Преди да поставите лилиите върху бялата покривка, можете просто да отрежете плодниците с цветния прашец. Но внимателно! Прахът оцветява и ръцете!